ARTMARKET festival je manifestacija koju ove godine prvi put organizuje MMC. U okviru festivala, sutra od 20h na šetalištu kod Sebilja biće otvorena prodajna izložba slika nakon čega će, neprodate slike biti vraćene u Galeriju i biti izložene do 9.01:26 PROSTORIJE HOLAseptembra do kada će zainteresovani kupci moći da ih vide i pazare.

“Ovaj festival koncipiran je tako da bude izložba prodajnog karaktera gde će umetnici iz Novog Pazara i okolnih gradova biti u prilici da izlože svoja dela na otvorenom i gde će potencijalni kupci moći da pogledaju radove i eventualno se odluče za kupovinu”, kazala je urednica izložbenog programa Galerije MMC Amra Hodžić Jejna.

Na izložbi kod Sebilja biće predstavljeno 13 slika od isto toliko autora koje su rađene raznim tehnikama a na kojima su mahom motivi grada pa kao što reče Amra Hožić Jejna, možda baš to privuče naše ljude iz dijaspore koji su trenutno na odmoru u rodnom kraju da kupe neku od slika koje će krasiti prostor u kome žive negde daleko odavde.

B.Veljović

Podeli