Pročitajte – Benjamin Natanjahu – Sotona!

Sigurno se brojni osnivači države Izrael, nakon što su Jevreji preživjeli pogrom i holokaust u Evropi, danas okreću u grobu. 

Izrael koji su oni sanjali i za koji su se borili država je nastala na milionima nevinih žrtava, ali danas je sinonim za apartheid, pogrom, zločine i genocid koji se provodi ne samo nad neizraelcima, već i Jevrejima koji ne dijele stavove radikalne grupe koja već decenijama vlada Izraelom i pljuje na svete žrtve holokausta. 

Truhli temelji

Benjamin Netanjahu (Netanyahu) ponovo je premijer Izraela i radi jedino što umije – nemilice ubija nevine palestinske civile, brutalno likvidira palestinske djevojčice i dječake, trudnice i starce, neselektivno uništava civilne objekte u Gazi, tom palestinskom getu stvorenom nemilosrdnim pogromaškim akcijama režima u Tel Avivu. 

Ma koliko jaka bila, te bez obzira koliko je neki moćnici pomagali, temelji Izraela su truhli i ta država ne može imati budućnost na genocidu, sili i lažima, zloupotrebi kostiju predaka i podlostima. A Netanjahuov režim nema pravde i zakona, demokratija je samo maska za brutalnu vojnu diktaturu i radikalizam kojim se prikriva prljavi novac koji se trpa u privatne džepove. 

Ko iole prati šta se dešava u Izraelu proteklih nekoliko decenija, vidi i da je svaka vlast završila na optuženičkoj klupi. Neki su (simbolično) presuđeni za korupciju, drugi za zloupotrebu položaja, treći za seksualne skandale…

Postojanje Izraela temelji se na stradanjima Jevreja. Ali su Jevreji i Palestinci najveće žrtve te tvorevine. I jedni i drugi žive u stalnom strahu od represije, konstantne su žrtve manipulacija, obmana, spletki i igrica u kojima su najčešće pijuni na stolu moćnika poput Netanjahua. 

Trgovački mentalitet


Za njega je nekadašnji francuski predsjednik Nikola Sarkozi (Nicolas Sarkozy) rekao da je lažov i da ga ne podnosi. Ni predsjednik SAD Barak Obama (Barack) nema pozitivno mišljenje o njemu. Ipak, Netanjahu se održava zahvaljujući svojim i vezama jevrejskih lobija. Laž, izvrtanje riječi, dvoličnost i brutalnost samo su neke od karakteristika aktuelnog izraelskog premijera. 

On je personifikacija sotone. Čovjek koji svoje bivstvovanje temelji na krvi nevinih. 

Otpor prema njemu sve više raste u Izraelu. Čak se i neki radikalni jevrejski krugovi ograđuju i stide njegovih riječi i djela. 

No, zločin se nastavlja. 

Netanjahu nije jedini krivac za palestinsku tragediju i izraelske muke. Da jeste, rješenje bi se lako našlo. 

Problem Bliskog istoka su i prevrtljivi Arapi, koji Palestince „brane“ u skladu sa svojim trgovačkim mentalitetom. Taj mentalitet kaže da ništa nije sveto i da se sve može prodati, a cijena je stvar trenutnog dogovora. 

U decenijama iza nas Palestinci su prečesto bili moneta za jeftino potkusurivanje na arapskom stolu prekrivenom razvratom, nemoralom, lažima i kompromitacijama. Netanjahu se savršeno uklapa u takvu igru. Na sramotu svijeta i tragediju Palestinaca. 


Skandali i blamaže


Netanjahu je rođen 21. oktobra 1949. godine. U više navrata bio je premijer ili ministar u izraelskoj vladi, vođa opozicije i poslanik. Život mu je pun uspona i padova, trenutaka slave koje su uvijek zasjenile blamaže. Punoljetstvo je obilježio učešćem u ratu protiv arapskih država 1967. godine, kada im je Izrael nanio težak poraz. 

Iza sebe ima četiri braka. Prvi je okončan tako što je njegova trudna supruga otkrila da je vara i ostavila ga. A skandali su samo nastavljeni. Jedan od brakova završen je nakon što je objavljen snimak Netanjahua u „kompromitirajućim seksualnim pozama“…

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO