PROBLEM: Vozila sa oznakama TX ne mogu preko granice

Novi Pazar – Novopazarski taksisti ne mogu svojim vozilima u Crnu Goru. Problem je kažu u oznakama „TX“ na registarskim tablicama pa vozilima ne mogu ni privatno preko granice.

U Odeljenju za saobraćaj Gradske uprave u Novom Pazaru podsećaju na zakonske odredbe po kojima se taksi prevoz obavlja samo na teritoriji lokalne samouprave za koju prevoznik ima odobrenje. Deo koji se odnosi na međunarodni prevoz takođe je veoma jasan. Zabranjen je linijski i vanlinijski prevoz taksi vozilima. U Crnu Goru sada taksisti ne mogu ni privatno, ako su u vozilima sa “TX” tablicama. Ranije su mogli. Nepoverenje je stečeno, prema nezvaničnim podacima, raznim zloupotrebama.

Slična situacija je i sa Kosovom. Ovdašnji taksisti shvataju samo da je Novi Pazar postao malo tržište za 361 prevoznika i da zarade nema.

Taksiste muče i drugi problemi. Obaveza “evro 3” standardizacije vozila pogodila je one sa starijim automobilima. Tražili su od nadležnog ministarstva odlaganje primene odredbe, ali su odbijeni. Na autobuskoj stanici , ali i na drugim mestima u gradu, taksi stajališta nisu uređena.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO