Priznanja i lekarima iz Novog Pazara

Lekarska komora Srbije uručila je danas priznanja lekarima  za izuzetna doprinos u borbi protiv COVID 19.

Među nagrađenima su i medicinski radnici iz Novog Pazar koji poslednjih godinu ipo dana ne izlaze iz crvenih zona. Priznanja su dobili anesteziolog  dr Nermin Feković, pneumofiziolog dr Jasmina Osmanović,  radiolog dr Jusko Nuković, dr Ahmedin Garčević i dr Andreja Vujanac.

“Priznanja su  samo svedočanstvo onome što mi radimo. Ne kaže se bez razloga borba protiv korone. To je u pravom smislu te reči borba za svaki ljudski život, za svaki dah naših pacijenata. Posebno je drago kada nagrade stignu od kolega, ovog puta je to iz Lekarske komore Srbije”, kaže za RTV Novi Pazar dr  Feković.

On i doktorka Osmanović  zbog predanog rada u crvenim zonama Opšte bolnice u Novom Pazaru nagrađeni su i jednim od najvećih državnih priznanja. Predsednik Aleksandar Vučić odlikovao ih je u junu ove godine.

Među nagrađenima u Lekarskoj komori Srbije danas je i anesteziolog dr Tanja Petrović iz Kraljeva, koja je na početku pandemije u Srbiji, neizmerno iskustvo stekla u Kliničko-bolničkom centru “Dr Dragiša Mišović” u Beogradu i iskoristila ga u Novom Pazaru u junu i julu prošle godine, gde je stigla u ispomoć s kolegama iz drugih gradova Srbije i Bosne i Hercegovine.

Z. M.

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO