Pritvor do 30 dana za 11 uhapšenih zbog napada na policiju u Novom Pazaru

Na početku utakmice između Novog Pazara i Partizana, koja se odigrala u ponedeljak bez prisustva publike zbog kazne Fudbalskog saveza Srbije, dogodio se ozbiljan incident u blizini stadiona. Grupa od oko 120 navijača, pripadnika frakcija Ekstremi i Torcida Sandžak, sukobila se sa policijom u ulici Borisa Kidriča i Veljka Vlahovića, udaljenoj 70 metara od zapadne tribine stadiona.

Navijači su koristili pirotehnička sredstva, poput topovskih udara i vatrometa, kao i dimne bombe, dok su ciglama i kamenicama gađali policijske službenike, koji su bili postavljeni u kordonu kako bi obezbedili mir.

Tom prilikom povređeno je deset pripadnika Policijske uprave Novi Pazar.

“Napad na policiju je napad na državu. Svi koji su učestvovali u ovim nasilnim radnjama biće uhapšeni i predati tužilaštvu”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, dodavši da je policija već otpočela sa hapšenjima.

Privedenima je prvobitno određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. Međutim, prema saznanjima portala Indeksonline, tužilaštvo je danas donelo odluku o produženju pritvora za svih 11 uhapšenih na period do 30 dana.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO