Pripadnici MUP-a spasili 40 osoba od nevremena tokom prethodne noći

FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ NIKOLA MLADENOVIÆ/bs BEOGRAD – Tokom prethodne noći nevreme praćeno jakim vetrom i kišom zahvatilo je teritoriju Republike Srbije usled čega su pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a imali 201 intervenciju u kojima je bilo angažovano 505 vatrogasaca-spasilaca sa 203 vozila i tom prilikom evakuisali i spasili 40 osoba.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali su u gašenju 20 požara izazvanih udarom groma, dok su u ostalim događajima uklanjali oborena stabla, kao i limene krovove sa puta, saopšteno je iz MUP-a.

Na teritoriji grada Beograda, zbog posledica vremenske nepogode, Vatrogasno-spasilačka brigada Beograd je intervenisala 34 puta sa 105 vatrogasaca i 35 vozila, od čega pet požara, devet tehničkih intervencija usled palih krovnih konstrukcija i 20 intervencija zbog palog drveća.

Angažovanje pripadnika Sektora iz navedenih razloga bilo je i na teritoriji Šapca, Loznice, Bogatića, Koceljeve, Vladimiraca, Bačke Palanke, Bača, Beočina, Sremskih Karlovaca i Novog Sada, Kragujevca, Paraćina,Ćuprije, Despotovca, Rekovca, Jagodine, Kraljeva, Valjeva, Ljiga, Lajkovca i Uba, Kruševca, Niša, kao i u delovima Sremskog, Moravičkog, Zaječarskog i Jablaničkog upravnog okruga.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i danas su na terenu kako bi pomogli građanima u otklanjanju posledica nevremena, navedeno je u saopštenju.

Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO