Naslovna Vijesti Priova pobeda Crvene Zvezde, Pazarci oštećeni

Priova pobeda Crvene Zvezde, Pazarci oštećeni

BEOGRAD – Fudbaleri Crvene zvezde savladali su večeras u Beogradu ekipu Novog Pazara sa 2:0 postigavši osmu pobedu zaredom ove sezone u Superligi Srbije.

Izabranici trenera Miodraga Božovića nastavili su tako sjajnu seriju rezultata i sada na čelu tabele imaju 29 bodova, čak 12 više od aktuelnog šampiona Partizana.

Pazarci su četvrtim porazom ostali na osmoj poziciji s 15 bodova.

Crveno-beli nisu briljirali na večerašnjem meču, ali ono što su pružili bilo je dovoljno za očekivanu i sigurnu pobedu. Poveli su u završnici prvog poluvremena golom Marka Grujića, koji je iskoristio odličan centaršut Ibanjeza i udarcem glavom poslao loptu u mrežu.

U tom delu susreta gosti su oštećeni nakon što je Damjanović dobio loptu u dozvoljenoj poziciji i našao se u gol šansi, ali je linijski sudija podigao zastavicu i dosuđen je ofsajd.

Drugo poluvreme počelo je takođe napadima Crvene zvezde, koji su imali inicijativu bez posebnih uzbuđenja, a gosti su uglavnom bili u podređenom poliožaju.

Aleksandar Katai je na oko pola sata pre kraja propustio veliku priliku, kada je posle njegovog šuta lopta zaustavljena na gol-liniji, a gosti su iznenada mogli do izjednačenja u završnici, međutim, Vušljanin nije bio priseban.

Kazna za taj promašaj stigla je u poslednjem minutu, kada je Katai posle upošljavanja od strane najboljeg pojedinca Grujića prevario protivničkog golmana i lako zatresao mrežu za konačnih 2:0 i zasluženu pobedu crveno-belih.

Crvena zvezda – Novi Pazar 2:0 (Grujić 45+3, Katai 90)

Odigrano ranije danas:

OFK Beograd – Spartak 2:0 (Denković 5, Jovanović 85. penal)

Od 19 sati igraju Radnik Surdulica – Javor Ivanjica.

Odigrano u petak: Čukarički – Mladost 0:1.

U preostalim utakmicama 11. kola sutra od 15 sati sastaju se Rad – Metalac, Borac – Vojvodina i Radnički Niš – Jagodina, a od 16 Voždovac – Partizan.

Tabela: Crvena zvezda 29 bodova, Javor 20, Partizan i Vojvodina po 17, Čukarički, Borac, Radnički i Novi Pazar po 15, Rad i Mladost po 13, Spartak 11, itd.

Božović: Bilo teško, najvažnija tri boda

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je zadovoljan zbog osme pobede u nizu u Superligi Srbije.

“Odigrali smo vrlo težak meč, Novi Pazar se veoma organizovano branio. Srećom smo uspeli da damo gol u nadoknadi prvog dela igre. U nastavku smo igrali bolje, ali nismo stvorili mnogo prilika. Ne znam šta bi bilo da je Pazar iskoristio šansu u finišu. Najvažnije je da smo osvojili tri boda”, rekao je Božović posle utakmice na konferenciji za medije.

Trener crveno-belih ističe da je zadovoljan partijama kapitena Aleksandra Lukovića i strelca prvog gola Marka Grujića.

“Grujić je dao gol, borio se i radio ono što je trebalo. I Luković je odigrao dosta dobro, ovo mu je prva od početka i zadovoljan sam. Međutim, sistem takmičenja napravljen je da samo prednost od 20 bodova garantuje sigurnost. Ima još mnogo da se igra, gubićemo i mi bodove”, zaključio je Božović.

Njegov kolega sa klupe Novog Pazara, Mladen Dodić, naveo je da je Crvena zvezda na večerašnjoj utakmici potvrdila kvalitet.

“Primili smo dva gola u nadoknadi vremena i možda smo mogli bolje da prođemo. Bez obzira na dominaciju Zvezde, kontrolisali smo dešavanja u prvom poluvremenu. Imali smo priliku da dođemo do remija u finišu, ali je Vusljanin promašio”, kazao je Dodić.

Exit mobile version