Prioritet opstanak u eliti

Posle 17 odigranih kola, fudbaleri omladinskog pogona Novog Pazara zauzimaju 14. poziciju u elitnoj ligi Srbije sa 15 bodova.

Oni imaju tri boda manje od TSC-a iz Bačke Topole, koji je prvi tim van zone ispadanja.

“Tu sam od osmog kola. Mislim da su momci vratili poljuljano samopouzdanje. Pokazali smo da sa svima možemo da igramo. Žao mi je zbog brojnih propuštenih šansi na nekim mečevima. Mogli smo da imamo znatno više bodova”, ocenio je trener omladinskog tima Novog Pazara Staniša Sretenović.

Mladi Pazarci su tokom jeseni ostvarili četiri pobede, od kojih je najvrednija zabeležena u četvrtom kolu protiv Crvene zvezde (1:0).  

U preostalih 13 kola prolećne polusezone, koja startuje početkom marta, selekcija Pazara do 19 godina pokušaće da osvoji dovoljno bodova za opstanak u Omladinskoj ligi Srbije.

“Zadovoljni smo ostvarenim tokom jeseni. Iz ove ekipe izvučen je maksimum. Iako je pauza u prvenstvu, ne odmaramo. Uveliko tražimo adekvatna pojačanja. Pre svega, tu mislim na naše mlade sugrađane, koji su trenutno u beogradskim klubovima”, naveo je sekterar omladinske škole Plavih Adnan Mecinović.

U najjačim ligama Zapadne Srbije takmiče se mlađi omladinci i kadeti Novog Pazara, koji su trenutno na osmoj, odnosno trećoj poziciji.

M. Minić

 

The post Prioritet opstanak u eliti appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO