Prikupljeno 66 jedinica krvi

Druga oktobarska akcija dobrovoljnog davalaštva krvi, koju je pored Instituta za transfuziju krvi Srbije i novopazarskog Crvenog krsta organizovao i Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi Elektrodistribucije Novi Pazar, dala je dobre rezultate. Prkipljeno je 66 jedinica krvi, a akciji se odazvalo 78 dobrovoljnih davalaca iz Novog Pazara, ali i drugih gradova.

U poslednjem satu druge ovomesečne akcije dobrovoljnog davanja krvi zatekli smo ”humaniste velikog srca” iz Jagodine. Došli su, kažu, organizovano u Novi Pazar, kako bi dali doprinos ovoj akciji.

Predsednik Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi ”Humanisti velikog srca” iz Jagodine, višestruki dobrovoljni davalac Saša Likić kaže da je već deseti put u Novom Pazaru. Krv daje 127. put, a želja mu je da premaši brojku od 150 davanja.

”Ovo je naša tradicionalna poseta. Imamo izuzetno lepu saradnju sa našim prijateljima iz Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi ED Novi Pazar i ovde se osećamo kao kod kuće”, kaže Likić.

Osim iskusnih davalaca, bilo je danas i onih koji prvi put daju krv, a to je, prema oceni doktora Nikole Stanojevića iz Instituta za transfuziju krvi Srbije, veoma važna kategorija, jer krv je, naglašava, uvek potrebna.

S.Lj.

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO