Prijepoljsko izigravanje zakona se obilo o glavu, Zindović zanemeo,Tandir optužio policiju za torturu

Prijepolje – Jučerašnje hapšenje samo je izgleda vrh ledenog brega korupcije u Prijepolju na koju građani već duže vreme ukazuju. Uhapšenima su

Niko se ne obraća građanima nakon hapšenja, se po svemu sudeći obilo o glavu prozori od 100 000 po komadu i paketi za socijalu. Međutim slično bi se moglo dogoditi i u još nekoliko državnih ustanova, a nije isključeno i u samoj opštini.

Naime, inspektori iz Kraljeva nekoliko meseci ,,češljali” su poslovanje tetkine firme čija je vlasnica u najbližem srodstvu Samira Tandira glavnokomandujućeg čoveka iz redova SPP i jedne od ključnih poluga vlasti predsednika opštine Dragoljuba Zindovića. Šta se pronašlo u Turističkoj organizaciji, gde je preko računa prešlo oko više miliona dinara tek će se verovatno videti. Da li i koliko je tetkinim preduzećima i Sandžačkoj televiziji mimo konkursa uplaćeno sa računa Doma kulture , JKP Komunalno i ostalih budžetskih ustanova takođe je pod lupom.
Do Dragoljuba Zindovića niko od novinara juče, niti danas nije uspeo da dođe niti odgovara na mejlove i jedino je to za sada učinio Tandir.
I mediji i građani međutim već duže vreme ukazuju na stanje u ovom gradu. Viši sud u Užicu nedavno je izrekao presudu, u kojoj stoji da je uhapšena direktorka nezakonito postavljena ali niko iz lokalne vlasti prstom nije mrdnuo, pa se postavlja pitanje kako je to moguće, i koga to ne zanima zakon?

Zindović najodgovorniji, zašto beži od medija ako nije kriv?

Nema sumnje da je Dragoljub Zindović dužan da objasni građanima šta se događa, ali on izbegava kao što rekosmo svaki kontakt sa medijima sem televizije Sandžak na kojoj sam pita i sam odgovara. Zanimljivo je da se niko od čelnika opštinske vlasti (Zindović,Kijanović,) nije javljao na svoj mobilni telefon, niti odgovarao na mejlove. Sekretarica je juče novinaru Blica kazala da je zauzet, dok je GZS kazala da nije tu.slični izgovori saopšteni su i drugim kolegama.
Međutim svi oni hteli ili ne ipak moraju dati odgovore na ovaj ili onaj način. Akcija policije pokazala je da nema zaštićenih, a posle jučerašnjeg dana mnogi koji su slepo slušali lokalne moćnike i kršili zakon neće mirno spavati.
Građani i danas prepričavaju događaj u zgradi opštine kada je četa policajaca iz Kraljeva upala u zgradu i tražila direktorku Centra koja se kako mnogi tvrde neverovatno osiono ponašala odbijajući da postupi po zakonu i navodno dostavi traženu dokumentaciju, a neki kažu da je čak podigla ruku na inspektorku koja je proveravala poslovanje, pa se čovek prosto pita da li je to moguće?
Ipak kancelarija ili ormar načelnice opštinske uprave bila je mala da se sakrije od policije. A ko je sledeći na redu videće se uskoro.

Stigao odgovor Tandira, LJajić i narko kartel krivi, policijska tortura

U međuvremenu se oglasio predsednik OO SPP Prijepolja samir Tandir koji je u odgovoru na naša pitanja kazao: ” Poštovani, apsolutno smo uvjereni u nevinost Sabire Hadžiavdić, i saosjećamo sa njenom porodicom koja proživljava do sad neviđenu torturu. Ona je žrtva zloupotrebe policije srednjeg nivoa od strane pojedinaca bliskih narko bandi Rasima LJajića koji sada pokušavaju da mu eliminišu političku konkurenciju. Cilj je da se ne birajući sredstva sruši vlast u Prijepolju. Želimo da vjerujemo u pravni sistem države Srbije i apsolutno smo ubjeđeni da će u sudskom postupku ona dokazati svoju nevinost.
Brutalna je neistina da ona ne ispunjava uslove za direktora. U datom postupku pravobranilac nije priložio njenu potpunu dokumentaciju. Srdačan pozdrav” navodi se u mejlu Samira Tandira.

Izvor GZS

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO