Naslovna Featured Istaknuto PRIJEPOLJSKI PRIVREDNICI POSLALI POMOĆ KOVID BOLNICI U NOVOM PAZARU

PRIJEPOLJSKI PRIVREDNICI POSLALI POMOĆ KOVID BOLNICI U NOVOM PAZARU

Prijepoljski privrednici uputili su donaciju kovid Bolnici u Novom Pazaru u vidu posteljina i zaštitne opreme kao pomoć u borbi protiv korone i na taj način po ko zna koji put položi test humanosti.

Grad Novi Pazar je poznat po dobroti i često među prvima pritekne u pomoć onima kojima je to potrebno. Ovoga puta, zbog pandemije opasnog virusa koji je odneo mnoge živote u toj sredini, pomoć je bila neophodna baš njima. Prijepoljci još uvek pamte poplave koje su ih zadesile 2010 godine, ali nisu zaboravili ni novčanu pomoć koju je grad Novi Pazar tada uplatio, kao i  pomoć pazarskih privrenika žiteljima grada na Limu koji su donirali belu tehniku, nameštaj, tepihe, garderobu…  Posteljine i zaštitnu opremu vrednu 700 hiljada dinara, koja je poslata novopazarskoj kovid Bolnici, platili su prijepoljski privrednici.

Kada je teško bilo građanima Prijepolja pomoć je stizala iz Novog Pazara. Ovo je primer da se dobro dobrim vraća. Novi Pazar je postao regionalni kovid centar koji opslužuje pacijente iz Sjenice, Raške, Tutina tako da mi na ovaj način ne pomažemo samo građanima Novog Pazara već i drugima – kaže privrednik Elvin Banjica.

Iz Klastera tekstilaca kažu da su se za nabavku posteljina odlučili nakon razgovora sa direktorom bolnice i glavnom sestrom, koji su zbog velike frekvencije bolesnika iskazali potrebu za donacijom te vrste.

Zbog naglog porasta broja pacijenata i obolelih od kovida iz novopazarske bolnice iskazali su potrebu za posteljinama pa smo se zbog toga odlučili za ovu donaciju – kaže ispred Klastera tekstilaca Ivan Ljujić.

I ovog puta sloga i saradnja prijepoljskih privrednika dosla je do izražaja  u nabavci materijala do sada su učestvovali Ćatić company, Ml doo, Dantex  a svoje uplate najavile su i druge firme.

Besplatno šivenje  u svojim pogonima  su odradile firme Grandteks, ML doo, Konik, Stileks i SZR Biljana Jovanović. Ovom isporukom se akcija ne zavrsava, ukoliko bude viška sredstava za nabavku materijala, posteljine koje sašiju će biti isporučene bolnici u Prijepolju.

Izvor: PP Media

Foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Exit mobile version