Prijepolje: Zabrinutost zbog korone, ali i zbog puteva

PRIJEPOLJE – Među stanovnicima opštine Prijepolje postoji zabrinutost zbog trenutne vanredne situacije, koja je uvedena zbog porasta broja zahteva za pružanje zdravstvene pomoći, izjavio je danas predsednik te opštine Dragoljub Zindović.

“Ako se bude širila zaraza i ako se popune sva slobodna mesta na kovid odeljenjima, gde ćemo onda smeštati potencijalno zaražene. Nadam se da neće biti velika ekspanzija epidemije. Brinemo se da ona stvarno ne bude uzela ozbiljnog maha“, rekao je Zindović za Tanjug.

Zindović navodi da je olakšavajuća okolnost što je specijalna bolnica “Čigota” na Zlatiboru, koja je u neposrednoj blizini Prijepolja, ušla u kovid sistem.

Kako kaže, trenutno na kovid odeljenju u okviru Opšte bolnice ima 50 ležajeva, od kojih je oko 30 popunjeno, s tim što za neke od pacijenata još nije potvrđeno da imaju virus.

Naveo je i da se pacijenti sa težom kliničkom slikom šalju u Zdravstveni centar u Užice, a dalje i u neku od kovid bolnica u Beogradu.

“Situacija nije povoljna, šaljemo poruke da se svi pridržavaju propisanih preventivnih mera, da nose maske, smanje kontakte, drže fizičku distancu“, ukazao je Zindović.

Uvođenje vanredne situacije odnosi se i na ograničenje rada ugostiteljskih i prodajnih objekata do 22.00 časa, kao i na zabranu okupljanja više od pet ljudi.

Prema jučerašnjim podacima užičkog Zavoda za javno zdravlje, u Prijepolju su od početka epidemije potvrđena 34 pozitivna slučaja na kovid-19, a preminule su dve osobe usled posledica bolesti.

Predsednik opštine Prijepolje kao jedan od većih izazova za budući period vidi i održavanje seoskih makadamskih puteva, koji su se zbog velike količine kiše u prethodnom periodu oštetili, što, kaže, predstavlja problem za malinare.

“Ovo je sezona branja malina i velika obaveza za lokalnu samoupravu je održavanje tih seoskih makadamskih puteva. Bilo je dosta dugo kišnog perioda, pa su ti putevi u lošem stanju, a najveći broj zahteva građana je da saniramo te puteve“, naveo je Zindović.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO