Prijepolje: Vidikovcem „mame“ turiste

Prijepolje – Među deset gradova u jugozapadnoj Srbiji gde je tokom ove godiine izgrađen savremeni vidikovac našao se i grad na Limu .

Naime, Turistička organizacija Zapadne Srbije uz pomoć Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija opremila je 10 vidikovaca na ovom području. Ovdašnja Turistička organizacija kao lokaciju za gradnju vidikovca odabrala je vrh brda Sokolice, na nadmorskoj visini od 680 metara, odakle se pogled pruža na najlepše planine u Srbiji Zlatar, Zlatibor i Kopaonik. Ukupna vrednost projekta izgradnje vidikovca na Sokolici iznosila je 1 100 000 dinara, od toga, lokalna samouprava učestvovala je sa 350 000 dinara, dok je ostatak novca obezbedilo resorno Ministarstvo turizma.

Uređenjem vidikovca i izgradnjom kamene podloge i nastrešnice sa klupom gde je bezbednost budućih posetilaca stavljena u prvi plan znatno je unapređena “štura” turistička ponuda Prijepolja. Pa se iz ovdašnje turističke organizacije nadaju da će vidikovac privući pažnju turista koji u ovu opštinu, ruku na srce, retko svraćaju.
Pored Prijepolja vidikovci su izgrađeni u Užicu, Ivanjici, Arilju, Požezi, Kosjeriću, Novoj Varoši, Sjenici i Čajetini.
PP Media

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO