Prijepolje: USAID projekat za obuku mladih

U okviru podrške razvoju radne snage u međuopštinskom partnerstvu predvođenom Užicem, USAID projekat održivog lokalnog razvoja pokreće Program obuke mladih u privatnim preduzećima, koji je otvoren za sva privatna preduzeća sa teritorije Užica, Čajetine, Nove Varoši, Priboja i Prijepolja.

U partnerstvu sa lokalnim samoupravama USAID Projekat uputiće poziv kompanijama zainteresovanim za angažman novih zaposlenih da se prijave za prijem kandidata na dvomesečnu obuku koja će se održavati u samim kompanijama. Obuka u privatnim firmama namenjena je mladima do 30 godina starosti sa odgovarajućim nivoom stručne spreme. Poziv je otvoren još 17.oktobra 2013. godine. Selekcija preduzeća biće obavljena do kraja novembra, a preduzeća informisana do 10. decembra. Na osnovu broja traženih kandidata svih kompanija koje su se prijavile za učešće u Programu, biće raspisan Javni poziv za agenciju za regrutovanje kandidata. Izabrana preduzeća imaće mogućnost da obave finalnu selekciju kandidata tokom januara 2014. kako bi obuka na radnom mestu mogla da počne u februaru te godine.

Kompanije koje se prijave za učešće u Programu neće imati dodatnih administrativnih poslova kao ni troškova. Preduzeće mora imati registrovano sedište ili poslovnu jedinicu u navedenim opštinama i gradovima, a prednos tprilikom selekcije imaju kompanije iz navedenih sektora. Broj kandidata koji se prima na obuku je direktno proporcionalan broju zaposlenih u firmi.

Stručni mentori će definisati znanja i veštine koje će kandidati steći, pratiće napredak i ostvarenje ciljeva obuke, na osnovu čega će kandidati od poslodavca dobiti potvrdu o obavljenoj obuci i stečenim znanjima i veštinama.

Za vreme trajanja obuke kandidati će primati nadoknadu od 60% minimalne bruto zarade koju će obezbediti USAID Projekat održivog lokalnog razvoja.

rtv

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO