Naslovna Sandžak Prijepolje Prijepolje: TIKA finansira nadogradnju dečijeg vrtića (video)

Prijepolje: TIKA finansira nadogradnju dečijeg vrtića (video)

Prijepolje – Turska razvojna agencija TIKA sa 15 miliona dinara finansiraće nadogradnju prostorija, kao i opremanje kompletnog objekta Predškolske ustanove „Miša Cvijović“ u Prijepolju.

Kapacitet prostorija koje će kroz projekat biti dograđene na ovom objektu iznosi oko šezdesetoro dece i kako ističu iz vrtića rešiće problem koji ova predškolska ustanova ima sa listom čekanja, na kojoj se trenutno nalazi oko tridesetpetoro mališana.

Terasa na objektu Predskolske ustanove „Miša Cvijović“ do sada je stvarala velike probleme unutrašnjim prostorijama u koje je prokišnjavalo kad god je bilo većih padavina. Izdradnjom dodatnih prostorija rešiće se ne samo problem prokišnjavanja, već će i mališani koji se trenutno nalaze na listi čekanja konačno dobiti svoje mesto u vrtiću. Adaptacija i opremanje postojećih prostorija na ovom objektu, u mnogome će poboljšati uslove za rad i boravak u našem objektu, kazao je direktor Predškolske ustanove Hule Kajević.

„U okviru projekta biće ugrađena topla voda, okrečen kompletan objekat, zamenjen nameštaj. Biće uređen park oko vrtića, odnosno biće zamenjene sprave za igranje. Ono što je najbitinije dobićemo dve učionice i krov“, kazao je Kajević.

Exit mobile version