Naslovna Sandžak Prijepolje Prijepolje – Srpska pravoslavna crkva obilježava ktitorsku slavu manastira Mileševe

Prijepolje – Srpska pravoslavna crkva obilježava ktitorsku slavu manastira Mileševe

Prijepolje – Srpska pravoslavna crkva obilježava ktitorsku slavu manastira Mileševe i slavu eparhije Mileševske na praznik
Svete prvomučenice Tekle Ravnoapostolne, Svetog Stefana Prvovenčanog i Svetog kralja Vladislava, u nedelju 7. oktobra.Tim povodom i dan uoči slave u manastiru biće služena sveta bogosluženja. U subotu 6. oktobra u 17:00 časova je praznično bdenije, dok će se u Domu kulture u Prijepolju u 19:30 održati predavanje na temu „Pastirski lik i delo Patrijarha Pavla”, a predavač je Episkop kruševački David.
Episkop mileševski Atanasije rekao je da je tema pastirski i duhovni lik Partrijarha Pavla.„Mi po našem slavskom običaju, posebno kad je u pitanju hod ka 800. jubileju manastira Mileševi, nastavimo da iz svoje unutrašnjosti geografske, duhovne, istorijske, lične iznesemo ono što je najbolje u nama. Prije svega da to primetimo, da to nađemo u nama, da sa tim uspostavimo vezu i da upravo tome damo više prostora, rekao je episkop.
Posle božanske liturgije slijedi obrazovno umetnički program.
„Obećavam da će kako je zamišljeno biti jako zanimljivo. Posle toga organizovana je bogata trpeza za ljubav za sve učesnike sa svih strana”, istakao je vladika Atnasije.
Za vjernike iz Prijepolja, Priboja, Nove Varoši, Sjenice i Pljevalja koji budu željeli da podele ovu duhovnu radost biće obebeđen besplatan prevoz ispred gradskih hramova na dan slave 7. oktobra kada će se služiti Sveta Arhijerejska Liturgija u 9:00 časova.
izvor GZS

Exit mobile version