Prijepolje- Srednje škole bez tehnoloških viškova među zaposlenima

Tri srednje škole u Prijepolju bez tehnoloških viškova među zaposlenima
Na početku nove školske godine tri prijepoljske srednje škole nemaju značajnijih problema sa tehnološkim viškovima među zaposlenima. U Prijepoljskoj gimnaziji problema ima sa nepotpunim normama, ali se oni rješavaju časovima u drugim školama, dok su u Tehničkoj školi bez posla ostali domar i spremačica, koji nisu bili u stalnom radnom odnosu.
Direktno smo i mi pogođeni time jer smo dobili smanjenje i automatski smo morali da vršimo neko restruktuiranje, ali smo ipak uspjeli da to uradimo tako da niko ne ostane bez potpunog angažmana – kaže direktor Ekonomsko-trgovinske škole Ermedin Duran.
Tehnička škola nema problema kada je u pitanju nastavno osoblje. Svi profesori i profesorice imaju stoprocentnu normu.
Imamo problem kod pomoćno-tehničkih radnika. Tu smo ostali bez jednog domara i jedne spremačice. Takođe, u računovodstvu smo ostali bez pola administrativnog radnika. Znači, ugašena su ukupno dva i po radna mjesta. Kod nas ova dva mjesta nisu na neodređeno, tako da ih ne vodimo kao tehnološki višak – kaže direktor Tehničke škole Nebojša Jevtović.
U Prijepoljskoj gimnaziji nijedan zaposleni nije tehnološki višak, ali ima zaposlenih sa nepotpunim noramama.
Nekome nedostaje 5 %, nekome 30 % nekome 22,2 % do maksimalnih 50 %. U tim slučajevima nešto smo uspjeli naći u drugim školama, nešto u okviru svojih mogućnosti tako da smo taj procenat u velikoj mjeri smanjili. 18 naših zaposlenih radi još u nekoj drugoj školi u Prijepolju, a ima i onih koji rade u Priboju – kaže direktor Prijepoljske gimnazije Vojislav Čabarkapa
Popunjavanju normi zaposlenih u Prijepoljskoj gimnaziji znatno je doprinelo 6 novih časova koje su gimnazijalci dobili uvođenjem novih izbornih predmeta u prvom razredu.

Opširnije u video prilogu:

Izvor Forum info

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO