Naslovna Sandžak Prijepolje Prijepolje spremno dočekalo snežne padavine

Prijepolje spremno dočekalo snežne padavine

Prijepolje – Svi putni pravci u opštini Prijepolje koji vode do centara sela pročišćeni su, nema problema u snabdevanju električnom i toplotnom energijom kao ni u vodosnabdevanju, zaključak je sastanka koji je održao predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović sa direktorima javnih i komunalnih preduzeća, predstavnicima Lokalne samouprave i Sektora za vanredne situacije.

Sneg koji je proteklih dana padao na području opštine Prijepolje spremno je dočekan i nije napravio veće probleme. Visina snežnog pokrivača iznosi 15 centimetara u brdskim predelima, svi putni pravci koji su u nadležnosti Direkcije za izgradnju redovno se čiste i posipaju solju i rizlom , kazao je direktor ovog preduzeća Radovan Cmiljanović.

Nema problema u vodosnabdevanju, a komunalna higijena na zavidnom je nivuo uprkos snežnim padavinama, rekao je Aziz Hadžefejzović direktor JKP „Lim“ Prijepolje. Hadzifejzović je istakao i da se isporuka toplotne energije vrši bez većih problema, kao i da energenata ima dovoljno. Ovo komunalno preduzeće zaduženo je i za čišćenje gradskih ulica, sve ekipe su na terenu i uklanjaju sneg sa ulica i trotoara bez većih problema.

Goran Posrkača načelnik Sektora za vanredne situacije istakao je da za sada nije bilo potrebe da ova služba deluje, ali da su oni spremni i opremljeni da odgovore na sve postavljene zadatke.

Predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović istakao je nakon sastanka da je zadovoljan celokupnom situacijom u ovoj opštini, kao i kako su nadležne službe reagovale na snežne padavine koje nisu bile većeg intenziteta.
PP Media

Exit mobile version