Prijepolje – Kako Glas zapadne Srbije nezvanično saznaje u Prijepolju je sinoć dogovorena vladajuća većina koju će činiti prema našim saznanjima Srpska napredna sranka (SNS), Bošnjačka demokratska zajednica (BDZ) i Demokratska partija Sandžaka (DPS).

Takođe nezvanično, izvršena je i podela vlasti na osnovu čega će pojedine stranke preuzeti odgovornost u javnim preduzećima.

JP Komunalno pripalo je SPS, vrtić bi trebao da preuzme BDZ, dok bi Direkciju za gradnju preuzela Lutkina stranka, saznaje naš izvor.

Kada je u pitanju mesto predsednika opštine, prema dogovoru bio bi Dragoljub Zindović (SNS), Slavko Kijanović (SPS) zamenik, dok bi Zulkefil Sadović (DPS) zauzeo mesto u Opštinskom veću.

Visoki funkcioner BDZ Samir Tandir predsedavao bi i lokalnim parlamentom.

Mesto načelnika Opštinske uprave preuzela bi Dragana Golubović, pravnik iz JP Komunalno.

Još uvek nije poznato kome će pripasti Dom kulture u kojem bi možda najpre trebalo da dođe do kadrovskih promena zbog sudske presude, kojom je je sud izbor sadašnjeg direktora označio kao nezakonito, ali i haotičnog stanja, koje prema rečima zaposlenih tamo vlada već duže vreme.

GZS je pokušao da od predstavnika koalicije dobije zvaničnu potvrdu ovih saznanja ali za sada niko od njih nije odgovarao na telefonske pozive.

Glas zapadne Srbije