Naslovna Sandžak Prijepolje Prijepolje : Smanjen broj odbornika u SO Prijepolje

Prijepolje : Smanjen broj odbornika u SO Prijepolje

Skupština opštine Prijepolje usvojila je danas izmene Statuta opštine koje predviđaju da nakon narednih lokalnih izbora broj odbornika u lokalnom parlamentu bude smanjen sa 61 na 41. “Smanjenje broja odbornika u Skupštini opštine je u skladu sa brojem stanovnika i normama koje važe u drugim sredinama”, rekao je agenciji Beta predsednik Skupštine opštine Prijepolje Vukosav Tomašević.

On je izrazio nadu da će, zbog manjeg broj odbornika, rad lokalnog parlamenta biti efikasniji. Rasprava o predlogu izmena Statuta kao i o nekoliko drugih tačaka dnevnog reda završena je još 4. novembra, ali u terminu za glasanje nije bilo kvoruma, pa je današnji nastavak protekao samo u znaku usvajanja predloženih dokumenata.

Današnji nastavak prekinute sednice i novo zasedanje sazvano po hitnom postupku protekli su u prozivkama opozicije koja je, ohrabrena nedavnom najavom predsednika SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina da su posle prekomponovanja vlasti u Sjenici na redu Prijepolje i Novi Pazar, očekivala da se poremeti odnos snaga u Skupštini. Za sada do toga nije došlo jer su danas kvorum skupštinskoj većini dali i odbornici SDA Sandžaka, koji su deo vladajuće koalicije u Prijepolju

Exit mobile version