Prijepolje: Šestoro pušteno, Zindović i Mekić (SPP) u zatvoru! Mekić prijeti: Sve ću ispričat vadite me odavde!

Šestoro od ukupno osmoro Prijepoljaca, koji su pre dva dana uhapšeni u akciji suzbijanja korupcije, sklopilo je sa Tužilaštvom u Kraljevu sporazum o priznanju krivice, na osnovu kog su osuđeni na uslovnu kaznu od šest meseci zatvora, nakon čega su pušteni da se vrate kući.

U pritvoru su zadržani nekada prvi čovek opštine Dragoljub Zindović i prosvetni inspektor Mersid Mekić, inače visoki funkcioner stranke Muamera Zukorlića.

Kako saznajemo, Mekić (SPP) je putem advokata poslao direktnu poruku čelnicima te stranke u kojoj je zaprijetio da će sve ispričati ukoliko mu ne pomognu na izadje iz zatvora.

Osim da su “izvršili koruptivna dela iz oblasti sporta i izdavanja halal sertifikata”, zasad nema novih informacija šta se uhapšenima tačno stavlja na teret. Prema nezvaničnim saznanjima, pet osoba koje su sklopile sporazum o priznanju krivice bili su članovi Komisije za raspodelu novca sportskim klubovima u 2017. godini, dok je direktorka Predškolske ustanove “Miša Cvijović” suprotno zakonu nabavila halal setifikat za ustanovu na čijem je čelu.

Žitelji grada na Limu smatraju, da pojedinci koji su se “preko noći” obogatili i stekli stanove i skupocene automobile zahvaljujući blagodetima vlasti moraju da odgovaraju. Hapšenjem Zindovića “klupko” je tek počelo da se odmotava, pa sada od lisica strepe i njegovi najbliži saradnici sa kojima je vodio opštinu tokom minule četiri godine.

– Javna je tajna da je tokom prethodne četiri godine u Prijepolju najunosniji posao bilo izdavanje halal sertifikata. Šta će gvožđarama halal sertifikat, prodaju li one hranu ili gvožđe? – pita se Milanko G., iz Prijepolja, dobro upoznat sa političkim dešavanjima u Prijepolju.

Početkom 2019. godine, takođe zbog koruptivnih radnji, uhapšena je Sabira Hadživadić, tadašnja direktorka Centra za socijalni rad, i još jedna službenica te ustanove. Iste godine, dva meseca kasnije, lisice na ruke stavljene su i Borku Goluboviću, bivšem direktoru Elektrodistribucije u Prijepolju.

(Novosti / Sandzakhaber)

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO