Prijepolje: PRVI PUT OD OSNIVANJA NA ČELO DOMA KULTURE DOLAZI ŽENA

Prijepolje – Na čelo Doma kulture u Prijepolju, prvi put od osnivanja biće jedna žena. Naime,  na predlog Opštinskog veća odbornici Skupštine opštine  trebalo bi na sutrašnjoj sednici da izaberu Admiru Mostarac za novog vd direktora ove kulturne ustanove.

Admira Mostarac buduća direktorka Doma kulture, foto: Privatna arhiva

Ukoliko, dobije poverenje odbornika, Admira će na funkciji direktora zameniti Veljka Kijanovića, kome je istekao vd mandat.

Admira Mostarac strukovne studije Poslovne informatike završila u Užicu, a nakon toga zvanje diplomirani inženjer menadžmenta u IT stekla na Fakultetu za menadžment Univerziteta “UNION-Nikola Tesla” Novi Sad. Svoje stečeno znanje tokom rada usavršavala kroz neformalno obrazovanje na više seminara i akademija u zemlji i inostranstvu.

Od 2006. – 2011. radila na različitim menadžerskim poslovima u privatnom sektoru.

Od marta 2011. godine zaposlena u Domu kulture gde je prvenstveno bila raspoređena na radnom mestu koordinatora programa, potom je poslove grafičkog urednika obavljala od 2014. zatim i poslove urednika muzičkog programa obavljala do danas.

Tokom rada u ovoj ustanovi učestvovala u realizaciji svih programa i aktivnosti, značajno doprinela između ostalog i afirmaciji i očuvanju bošnjačke kulture i baštine.

Ukoliko dobije poverenje odbornika Admira će biti prva žena koja je izabrana za direktora Doma kulture od njegovog osnivanja 1979. godine.

PP Media

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO