Prijepolje: Predlozi SDP-a izazvali pažnju

Predlozi za dodelu nagrada opštine Prijepolje koje su dali odbornici SDP-a u Prijepolju  izazvali su interesovanje i polemiku, navodi se u saopštenju te stranke i naglašava da zainteresovanost građana i medija ukazuje na značaj i važnost ovog priznanja.

U saopštenju se obrazlaže da su odbornici Sandžačke demokratske partije ove godine prvi put predložili istaknute pojedince i kolektive čija su dostignuća i stvaralaštvo dali poseban doprinos razvoju i afirmaciji opštine Prijepolje u zemlji i inostranstvu.

„Za opštinsku nagradu nismo nominovali bilo koju medijsku kuću, pa ni Televiziju Forum.

Predlog Sandžačke demokratske partije se odnosi na Udruženje Forum žena Prijepolja zbog doprinosa poboljšanju kvaliteta života žena u opštini Prijepolje. Udruženje je u protekle dve decenije realizovalo više od 80 projekata koji promovišu rodnu ravnopravnost, slobodu medija, prava nacionalnih manjina i osoba sa invaliditetom, ekologiju, borbu protiv rodno zasnovanog nasilja, borbu protiv korupcije, transparentnost rada lokalnih samouprava.

Ne sporimo da u opštini Prijepolje ima još uspešnih organizacija i ostvarenih pojedinaca koji svojim radom, naučnim, umetničkim, humanitarnim i drugim delovanjem, doprinose afirmaciji naše opštine. Žao nam je ukoliko se neko osetio zapostavljeno.“, navodi se u saopštenju SDP-a u Prijepolju.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO