PRIJEPOLJE- MOST U ŠARAMPOVU STAJE SA RADOVIMA, RASKIDA SE UGOVOR SA IZVOĐAČIMA!

Ubrzo će biti raspisan novi javni poziv po takozvanom «fidit» sistemu, koji se zasniva na principu projektuj i izvedi.
Da li će „Putevi biti ponovo biti izvođači na poslovima rekonstrukcije šarampovskog mosta, ostaje da se vidi. Za sada je izvesno da će postojeći ugovor sa ovim preduzećem biti raskinut u četvrtak.
Tada će, prema rečima Ediba Kajevića, člana Opštinskog veća zaduženog za investicije, biti organizovan sastanak na kom će biti izvršena primopredaja dosadašnjih radova nakon čega će uslediti raskidanje potpisanog ugovora sa „Putevima“.
Do ovoga je moralo doći jer je za rekonstrukciju potreban novi projekat s obzirom da su uočena veća oštećenja mosta od očekivanih, zbog čega je došlo do prekidanja radova u aprilu. Tokom prethodnih meseci, izvođač je ispitao uzorke iz cele konstrukcije mosta, njegovih kamenih stubova i temelja a rezultati ovog ispitivanja biće od značaja za onoga ko bude nastavio radove na najstarijem prijepoljskom mostu. Reč je o sasvim novim građevinskim zahvatima koji nisu obuhvaćeni sadašnjim projektom. Kako je za «Polimlje» izjavio Edib Kajević, u kratkom roku biće raspisan novi javni poziv po takozvanom «fidit» sistemu, koji se zasniva na principu projektuj i izvedi. To znači da će izvođač biti dužan da poseduje i projekat rekonstrukcije te nije teško zaključiti da bi to opet mogli biti «Putevi» s obzirom na činjenicu da je ovo preduzeće ispitalo celu konstrukciju mosta. Ukoliko sve bude završeno ekspresno most u Šarampovu bi mogao da bude završen krajem leta naredne godine.
Da podsetim, za rekonstrukciju najstarijeg mosta u Prijepolju obezbeđena su sredstva u iznosu od oko 62 miliona dinara preko Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije, a izvođenje radova povereno je firmama „Novi Pazar put“ doo i „Jedinstvu “ ad Sevojno, dok su podizvođači prijepoljski „Putevi“.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO