PRIJEPOLJE-Mještani Tomovine i dalje bez vode i kanalizacije – sve fekalije idu u Mileševku (VIDEO)

Rješenje decenijskog problema sa vodom i kanalizacijom mještana i mještanki Tomovine se ne nazire. Kako nemaju alternativno rješenje, većina domaćinstava je svoje otpadne vode sprovela u nedovršenu kanalizacionu mrežu koja se izliva direktno u Mileševku.
Iako Tomovina broji osamdesetak kuća i samo je oko dva kilometra udaljena od centra Prijepolja, bez vodovodne i kanalizacione mreže, njeni stanovnici, kako kažu, žive kao u srednjem veku.

Više ne vjeruju političkim obećanjima, jer je njihovo povjerenje više puta izigrano.

Za sada je sadržaj kanalizacije više od polovine domaćinstava ovog naselja sproveden postojećim cijevima do kraja mosta, odakle se uz nesnosan smrad izliva direktno u Mileševku.
Kažu da su im u opštini i komunalnom preduzeću sva vrata zatvorena jer ih smatraju divljim naseljem, a s druge strane, ne mogu da legalizuju svoje objekte.

Mještani smatraju da su prevareni jer su i sami novčano učestvovali u izgradnji postojeće kanalizacije koju komunalno preduzeće zbog neplanske gradnje nikada nije prihvatilo.
Rukovoditeljka Radne jedinice „Vodovod i kanalizacija“ Danica Cvijović kaže da Javno komunalno preduzeće „Lim“ nije gradilo tu kanalizaciju, da nije jasno u čijem je ona vlasništvu, pa da samim tim ovo preduzeće nije odgovorno za njeno održavanje.

Šta kažu mještani Tomovine pogledajte u video prilogu:

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO