Prijepolje: Gačević tvrdi da je nestašica vode “teroristički čin” isti je, skoro tvrdio da ne voli Džamije! VIDEO

Prijepolje/Brodarevo – Oko vodosnabdevanja mesne zajednice Brodarevo, već duže vreme vodi se politički rat. Pucanje cevi na sistemu za vodosnabdevanje Brodarevo,
usled niskih temperatura, izazvao je novo političko prepucavanje, a najveću štetu od toga imaju građani Brodareva, koji su ponovo ostali bez vode.

Član Opštinskog veća Milan Gačević, izjavio je danas za Glas zapadne Srbije da je do pucanja cevi, na brodarevskom sistemu došlo usled namernog zatvaranja ventila što je nazvao “terorističkim aktom”, optužujući “nekoga iz prethodne vlasti kao direktnog krivca za to što se desilo”.

“Naložili smo direktoru JKP Lim, da danas do 13 časova izađe u javnost sa imenima i prezimenima onih koji su po nečijem nalogu zatvorili ovaj ventil i izazvali havariju”, izjavio je Gačević.

On je dodao da će imena saopštiti na konferenciji za novinare, koja će biti održana u prostorijama JKP Lim, međutim direktor ovog komunalnog preduzeća Enis Memišahović, tvrdi da nije obavešten o konferenciji za medije i da njegov posao nije da optužuje i sprovodi istrage.

Memišahović: Moj posao nisu istražne radnje

“S obzirom na niske temperature i snežne padavine imam toliko obaveza da zaista nemam kad da držim konferencije, a i uradio sam sve ono što je u mojoj nadležnosti, odnosno, uzeo sam pisane izjave od svih zaposlenih koji su zaduženi za vodosistem u Brodarevu u kojima su ljudi izjavili da niko od njih nije učestvovao u tako nečemu”, rekao je Memišahović.

On je naglasio da je u ovom trenutku najvažnije da će već sutra doći inženjeri iz užičkog “Jedinstva” koje je učestvovalo u izgradnji i koji će dati predlog sigurne sanacije.

“Najvažnije je da građani Brodareva što pre dobiju vodu. Očekujemo već ove sedmice popisivanje ugovora o preuzimanju vodovoda od JP Direkcija i konačno puštanje u rad fabrike vode, jer su sve potrebne dozvole stigle”, istakao je Memišahović.

Bivši predsednik opštine Prijepolje i najzaslužniji za izgradnju vodozahvata i fabrike vode u Brodarevu, Emir Hašimbegović, tvrdi da je do svega ovoga došlo zbog predugog čekanja primopredaje.

“Direkcija za izgradnju je bila zadužena da čuva i obezbeđuje vodozahvat. Investicija vredna 70 miliona dinara, od čega je Republika Srbija dala 30 miliona dinara ne sme se prepustiti ovakoj nebrizi”, istakao je Hašimbegović i podsetio da sličan sistem postoji i na Seljašnici, ali se tamo vrše redovne kontrole, obilazak i nadzor čitavog sistema i nikada nije došlo do ovakvih situacija.

On je za Glas zapadne Srbije dodao da je Brodarevo veliko naselje i da je pronađen način kako da se reši problem pijaće vode, ali nečija nebriga i ubiranje političkih poena dovelo je do ovakvih situacija i to se može zapravo nazvati “zločinom prema ljudima koji tamo žive”.

Glas zapadne Srbije

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO