Naslovna Sandžak Prijepolje Prijepolje – 6 odbornika SDA podržalo SDP-ovu vlast

Prijepolje – 6 odbornika SDA podržalo SDP-ovu vlast

Prijepolje – Danas je nastavljena 18. sjednica skupštine opštine Prijepolje koja je prekinuta prije par dana zbog nedostatka kvoruma..

U međuvremenu je u medijima gromoglasno najavljivana prekompozicija vlasti, a predsjednik SDA Sulejman Ugljanin je najavio da će lično on koordinirati rušenje vlasti u Prijepolju.

Kako saznajemo od odborničkog kluba SDA u Prijepolju, Sulejman Ugljanin je uputio i zvanični dopis odboru SDA u Prijepolju u kome od njih traži da uskrate podršku vladajućoj većini i uđu u prekompoziciju vlasti.

Međutim, na današnjoj sjednici se desilo da je svih 6 odbornika glasalo za prijedlog vladajuće koalicije okupljenje oko SDP.

Nije teško zaključiti da centrala SDA više nema kontrolu nad odborom u Prijepolju. Kuriozitet ove sjednice jeste i da je odbornička grupa lokalne DPS glasala za prijedlog vladajuće većine. Kako saznajemo iz dobro obaviještenih izvora i ova odbornička grupa se nalazi u problemima, jer 5 od 8 odbornika koliko imaju, želi da bezuslovno podrži vladajuću većinu okupljenu oko SDP u Prijepolju.

Odbornici SDA koji su odbili Ugljaninovo naređenje su Ibro Fazlić, Halid Hadžijakupović, Safet Planić, Medina Rovčanin, Selma Džinović i Selim Zigović.

U prijepoljskoj skupštini SDP ima 13, DPS 8, SDA 6, BDZ 5 odbornika, dok su 2 nezavisna bošnjačka odbornika naklonjena SDP-u.

Zatim, SNS ima 10, SPS, DS i DSS po 4, a SRS 3 odbornika, dok su 2 nezavisna odbornika naklonjena SNS-u.

Vlast u Prijepolju i dalje čine odbornici SDP, SDA, DS, DSS i SRS, a predsjednik opštine je i dalje Emir Hašimbegović iz SDP.

 

U prilog vam dostavljamo Ugljaninovo naređenje za rušenje vlasti u Prijepolju:

 

sda sandzaka odluka

 

Exit mobile version