Petak, 30 Septembra, 2022
NaslovnaSandžakPrijepoljePrijepolje – 6 odbornika SDA podržalo SDP-ovu vlast

Prijepolje – 6 odbornika SDA podržalo SDP-ovu vlast

Prijepolje – Danas je nastavljena 18. sjednica skupštine opštine Prijepolje koja je prekinuta prije par dana zbog nedostatka kvoruma..

U međuvremenu je u medijima gromoglasno najavljivana prekompozicija vlasti, a predsjednik SDA Sulejman Ugljanin je najavio da će lično on koordinirati rušenje vlasti u Prijepolju.

Kako saznajemo od odborničkog kluba SDA u Prijepolju, Sulejman Ugljanin je uputio i zvanični dopis odboru SDA u Prijepolju u kome od njih traži da uskrate podršku vladajućoj većini i uđu u prekompoziciju vlasti.

Međutim, na današnjoj sjednici se desilo da je svih 6 odbornika glasalo za prijedlog vladajuće koalicije okupljenje oko SDP.

Nije teško zaključiti da centrala SDA više nema kontrolu nad odborom u Prijepolju. Kuriozitet ove sjednice jeste i da je odbornička grupa lokalne DPS glasala za prijedlog vladajuće većine. Kako saznajemo iz dobro obaviještenih izvora i ova odbornička grupa se nalazi u problemima, jer 5 od 8 odbornika koliko imaju, želi da bezuslovno podrži vladajuću većinu okupljenu oko SDP u Prijepolju.

Odbornici SDA koji su odbili Ugljaninovo naređenje su Ibro Fazlić, Halid Hadžijakupović, Safet Planić, Medina Rovčanin, Selma Džinović i Selim Zigović.

U prijepoljskoj skupštini SDP ima 13, DPS 8, SDA 6, BDZ 5 odbornika, dok su 2 nezavisna bošnjačka odbornika naklonjena SDP-u.

Zatim, SNS ima 10, SPS, DS i DSS po 4, a SRS 3 odbornika, dok su 2 nezavisna odbornika naklonjena SNS-u.

Vlast u Prijepolju i dalje čine odbornici SDP, SDA, DS, DSS i SRS, a predsjednik opštine je i dalje Emir Hašimbegović iz SDP.

 

U prilog vam dostavljamo Ugljaninovo naređenje za rušenje vlasti u Prijepolju:

 

sda sandzaka odluka

 

RELATED ARTICLES

2 KOMENTARA

  1. SDA bi sad da napusti ovu vlast ali da sigurno ostane u narednoj a u to nisu sigurni jer ih neko moze zamjeniti. Hehehe, kako se karte otvaraju….cijene skacu… da vidimo sad dje su ti stanovi, pare, uticaji, direktori, vijecnici….e moj Suljo ovi ti napustiti nece jer bi svasta morali da vrate ovima koje su ucijenili da bi usli u vlast.. A ovi se iz DPS( sa 2% podrske) uznijeli pa se daju naprednjacima, kakva politika sa dupetom na izvolite. Sto je najgore vise puta su ga primili ali koristi nidje pa je ocigledno da im se usladilo i onako bez koristi. E sad vi iz SDP prekomponujte ovu vlast ali bez ovih gore jer danas nisu na cijeni ovi sto se svima daju, ovo je doba raznih bolesti a narocito polnih.

Comments are closed.

- Advertisment -

POPULARNO