Priboj: Blokada pruge Beograd – Bar u tri smene

Priboj — Oko 1.000 radnika FAP-a stupilo je u štrajk i blokiralo prugu Beograd-Bar, u starom delu Priboja.

20131028-130303.jpg

Reporter B92 sa lica mesta javlja da su radnici organizovali dežurstva u tri smene. Radnici štrajkuju zbog neisplaćenih zarada, neoverenih zdravstvenih knjižica i nedostatka posla.
Prema rečima predsednika Štrajkačkog odbora, Milorada Dragaša, radnici će ostati tu sve do ispunjenja zahteva, ili dok im se ne obrati neko iz Vlade Republike Srbije.
Foto: B92 (Predrag Stojković)
On kaže da štrajkači, takodje, očekuju da im se obrati predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović, koji im je pružio podršku, kao i generalni direktor fabrike, Zoran Zaković.
Dragaš je dodao da je obavešten o zahtevu presednika Nadzornog odbora FAP-a, Nemanje Stevanovića, da BIA ispita poslovanje ove fabrike u proteklih 20 godina.
Inače, u štrajku učestvuje pet sindikata, a član IO sindikata Sloga, Vesna Pejović, kaže da su zahtevi štrajkača nepotpuni.
Foto: B92 (Predrag Stojković)
“Tražimo da se isplate četiri, odnosno sve zaostale plate i da se Agenciji za privatizaciju pošalju tačni podaci u ličnoj karti preduzeća, sa preciznim stanjem zaliha i imovine koju poseduje FAP”, rekla je Pejovićeva Tanjugu, ističući da su dostavljeni fiktivni i netačni podaci, zbog čega sada ispaštaju radnici.
U izveštaju predočenom Agenciji za privatizaciju i Ministarstvu privrede stoji da FAP ima zalihe robe u vrednosti šest milijardi dinara, zbog čega je ministar privrede Saša Radulović naložio generalnom direktoru fabrike da ih rasproda i na taj način isplati radnicima zaostala dugovanja.

Izvor:agencije,b92
Foto.b92/p.s.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO