Naslovna Featured Istaknuto Preventivni pregledi u Blaževu

Preventivni pregledi u Blaževu

preventivni-pregledi-u-blazevu

U okviru projekta poboljšanja pružanja zdravstvenih usluga u romskom naselju u Blaževu organizovana je akcija preventivnih pregleda u tamošnjoj ambulanti. Za sve koji su danas došli na pregled Humanitarna organizaija Otvorena ruka obezbedila je i higijenske pakete.

Poboljšanje pružanja zdravstvenih usluga u romskom naselju Blaževo, nadomak Novog Pazara je projekat koji koji korisnicima obezbeđuje redovnije preventivne pregelede, zdravstvenu edukaciju, ali i materijalnu pomoć u vidu higijenskih i prehrambenih paketa. Mogućnost da obave pregled u lokalnoj ambulanti, u vreme pandemije, stanovnicima Blaževa, kako kažu, mnogo znači.

”Značajan prcenat romske populacije u Blaževu je vakcinisan, a oni koji su se danas pregledali dobrog su opšteg zdravstvenog stanja”, izjavio je dr Jasmin Hamzagić.

Prema rečima koordinatora humanitarne organizacije Otvorena ruka Edina Kolašinca,  početkom ove nedelje organizovana su edukativna predavanja i preventivni pregledi dece u lokalnoj školi, a zdravstvena zaštita stanovnicima Blaževa biće dostupnija sve do marta naredne godine.

Projekat se realizuje u okviru programa ”Podrške Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti Swis PRO”, koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO).

S.Lj.

 

Podeli

Exit mobile version