Naslovna Featured Istaknuto Preventivni pregledi sluha u nedelju od 9-17h na ORL odeljenju

Preventivni pregledi sluha u nedelju od 9-17h na ORL odeljenju

Ministarstvo zdravlja je poslednjih nekoliko dana u celoj Srbiji pokrenulo veliku akciju preventivnih pregleda kada je sluh u pitanju. Ovim preventivnim pregledima pridružila se i Opšta bolnica Novi Pazar koja će ove preglede vršiti u nedelju, 17.marta, na ORL odeljenju u vremenu od 9-15h.

Poslednjih godina u medicini se pridaje veliki značaj preventivnim pregledima. Jedna od akcija koju sprovodi Ministarstva zdravlja jeste i akcija preventivnih pregleda sluha gde se mogu pregledati svi građani, oni koji nemaju, sumnjaju da imaju ili zaista imaju oštećen sluh. Za pregledekoji će se obavljati u nedelju građanima nije potreban uput izabranog lekara.

Direktor Opšte bolnice Novi Pazar dr Meho Mahmutović je najavio da će u nedelju na ORL odeljenju preglede vršiti ORL specijalisti kao i surdoaudiolog. On je naglasio da su ovi preventivni pregledi veoma značajni i da bi ih trebalo iskoristiti.

Inače, svi građani bi trebali da bar jednom u šest meseci preventivno obave sistematski pregled i na taj način vode redovno računa o svom zdravlju, na vreme otkriju neki zdravstveni problem i pristupe lečenju kako ne bi imali veće komplikacije.

Izvor:Rtvnp

Exit mobile version