Preminuo poznati novopazarski lekar Mišo Vujanac

Poznati novopazarski doktor, internista Mišo Vujanac, nekadašnji generalni direktor Zdravstvenog centra Novi Pazar, upokojio se u 84.godini života i danas je sahranjen na pravoslavnom groblju Šestovo. 

Dr Mišo Vujanac, rođen je 16. aprila 1937.godine u Osijeku jer je tada, njegov otac tamo živeo i radio kao oficir vojske, Kraljevine Jugoslavije. Od četvrte godine života, tačnije od 1941., živeo je u Raški. Gimnaziju je pohađao u Novom Pazaru a Medicinski fakultet je upisao i završio u Beogradu.

Od 1964. godine, radio je kao lekar u novopazarskoj bolnici. Specijalizaciju iz interne medicine završio je 1971.godine. U dva navrata, ukupno 11.godina, bio je generalni direktor Zdravstvenog centra Novi Pazar i prvi je lekar koji je pokrenuo program hemodijalize pa je veći deo radnog veka proveo na mestu načelnika Odeljenja za hemodijalizu.

Pod njegovim rukovodstvom pokrenuta je inicijativa za izgradnju novog internističkog bloka koja je i realizovana i zgrada je bila “ukrovljena”. Takođe, za vreme kada je bio direktor Zdravszvenog centra izgrađen je i Dečiji dispanzer u blizini autobuske stanice. Kao priznati i zaslužni građanin Novog Pazara, dobitnik je plakete grada 2013.godine.

Bio oženjen a iza sebe je ostavio dva sina.

B.Veljović

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO