Naslovna Vijesti Preminuo policajac povrijeđen na demonstracijama u Adani

Preminuo policajac povrijeđen na demonstracijama u Adani

preminuo-policajac-povrijeden-na-demonstracijama-u-adaniPolicijski komesar povrijeđen na demonstracijama u Adani u Turskoj, koje su počele prošle sedmice zbog građevinskih zahvata na istanbulskom parku Gezi, preminuo je u bolnici u kojoj se nalazio na liječenju.
Policijski komesar Mustafa Sari preminuo je danas u Adani, nakon što je ozlijeđen tokom protesta u tom gradu.
Guverner grada Adane Avni Cos, u izjavi za agenciju Anadolija, rekao je da je Mustafa Sari izgubio životnu bitku unatoč velikoj borbi liječnika za njegov život.

Sari je teško povrijeđen nakon što je pao sa nadvožnjaka, tokom protesta u Adani Policijski komesar Mustafa Sari je povrijeđen suprotstavljajući se grupi koja je bacala kamenice na policiju.

-Oslobođeno 33 privedenih zbog poticanja nereda-

Tužilaštvo u Izmiru donijelo je odluku o puštanju na slobodu 33, od ukupno 34 demonstranta ranije privedena zbog sumnje da su počinili krivično djelo pozivanja na nezakonito djelovanje i poticanje na nerede putem društvenih mreža, javio je novinar agencije Anadolija.

Privedeni demonstranti oslobođeni su nakon uzimanja izjava i liječničkog pregleda.

Kako saznaje Anadolija, policija još uvijek traga za četiri osobe osumnjičene za poticanje nereda putem društvenih mreža.

Policija u Izmiru uhapsila je ranije 34 osobe na isto toliko različitih adresa, pod sumnjom da su nakon početka protesta zbog rekonstrukcije istanbulskog parka Gezi, putem društvenih mreža poticali na nasilje tokom protesta.

 

Exit mobile version