Preko 10.000 ljudi na dženazi navijačima koji su poginuli u Poljskoj (FOTO)

Preko 10.000 navijača i građana Bosne i Hercegovine došlo je i još uvijek pristiže na dženazu navijačima nogometne reprezentacije BiH, Hasibu Mahmiću, Vildanu Pehliću i Almiru Kasumoviću, koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći u Poljskoj, na povratku sa utakmice Litvanija – BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

navijaci1

Među prisutnima se nalaze i predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Elmedin Begić, kao kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić. Zajednička dženaza će biti održana na stadionu Nogometnog kluba Mladost u Vrnograču kod Velike Kladuše, simboličnog naziva “Mladost”.

Nakon klanjanja zajedničke dženaze na stadionu u Vrnograču, te ukopa Pehlića i Kasumovića u Velikoj Kladuši, krenut će se na ukop Mahmića u Bosanskoj Krupi.

Navijačka grupa “Ljuti Krajišnici”, čiji je poginuli Mahmić bio vođa, organizovala je i besplatan prijevoz građanima iz brojnih gradova Unsko-sanskog kantona (USK).

Građani dolaze iz svih krajiških gradova: Cazina, Bihaća, Bosanske Krupe i Jezerskog, kao i iz Bužima, Mahmić Sela i Bosanske Otoke.

Vlada USK-a, na posljednjoj sjednici održanoj u petak, dan dženaze tragično stradalim navijačima proglasila je Danom žalosti u Kantonu.

Trojica navijača Bosne i Hercegovine poginuli su u saobraćajnoj nesreći u poljskom gradu Lomža, 150 kilometara  udaljenom od Varšave, pri povratku sa utakmice u Litvaniji gdje je reprezentacija BiH izborila učešće na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO