Predstavnici USAID-a posetili opštinu Tutin

usaid tutin

 

Novi direktor USAID programa, Hauard Okman i predsednik opštine Tutin Šemsudin Kučević razgovarali su danas o aktuelnoj situaciji u gradu kao i načinima i projektima kojima ova organizacija može pomoći u rešavanju određenih problema na lokalnom nivou.
Kako je rekao predsednik opštine Tutin Šemsudin Kučević, saradnja sa USAID-om traje dugi niz godina i današnja poseta govori da postoji volja da se ta saradnja i nastavi. Na ovom sastanku razgovaralo se o aktuelnoj ekonomskoj situaciji u gradu, potencijalima koje ova opština ima te projektima na čijoj realizaciji USAID može da pomogne, a čiji je direktor programa Hauard Okman rekao da se problem nezaposlenosti koji muči ovu opštinu može rešavati kroz jačanje privatnog sektora i podsticanje malih i srednjih preduzeća.

“Naša ideja je da se u ovoj godini radimo na ekonomskim projektima koji ustvari pomažu privatnom sektoru da proširi tržište i uposli više ljudi. U tom smislu takođe ćemo pratiti veće projekte koje je pomenuo predsednik opštine, i pokušati da nađemo svoje mesto u njima i način da pomognemo”, rekao je Okman.

“Na stavljamo saradnju na projektima u oblasti ekonomije što se pre svega uklapa u našu strategiju razvoja opštine gde smo dali primat razvoju agrara i malih i srednjih preduzeća”, rekao je predsednik opštine Tutin, Šemsudin Kučević.

Opština Tutin poznata je po razvijenoj industriji nameštaja, te su na ovom sastanku razmatrane mogučnosti izlaženja proizvođača nameštaja na druga tržišta, pre svega na tržište Rusije koje bi trebalo da bude prioritet obzirom da je poznata činjenica da većina kupljenih proizvoda u ovoj državi dolazi iz uvoza.

 

Izvor: RTVNP

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO