Naslovna Featured Istaknuto Predstavnici SZO posetili Islamsku zajednicu Srbije

Predstavnici SZO posetili Islamsku zajednicu Srbije

predstavnici-szo-posetili-islamsku-zajednicu-srbije

NOVI PAZAR – Reisu-l-ulema, Sead ef. Nasufović, zajedno sa svojim saradnicima, muftijom sandžačkim, Senadom ef. Halitovićem, i koordinatorom versko-prosvetne službe, Kemalom ef. Hasanovićem, dana 30.3.2021. u svom kabinetu u Novom Pazaru, primio je predstavnike Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Srbiji, dr Marijana Ivanušu i Miljana Rančića koordinatora za vanredne situacije pri kancelariji SZO u Srbiji.

Na sastanku je bilo reči o trenutnom stanju prouzrokovano pandemijom Covid 19 i aktuelnoj vakcinaciji.

Reisu-l-ulema je upoznao goste sa aktivnostima koje Islamska zajednica Srbije preduzima u suzbijanju širenja virusa Covid 19, kao i stavu IZS po pitanju vakcinacije, ističući da se i on lično prijavio za vakcinisanje. Takođe, Reisu-l-ulema je pohvalio odnos države po pitanju podjednakog tretiranja svih stanovnika ove zemlje ne gledajući na veličinu grada, veru ili naciju. Predstavnici SZO izrazili su zadovoljstvo i zahvalnost na podršci koju IZS pruža u suzbijanju širenja virusa Covid 19. Nedvosmisleno su izneli stav da je vakcinacija jedino rešenje za nastavljanje normalnog života.

Takođe, dr Ivanuša je potvrdio da ni u jednoj odobrenoj vakcini ne postoje sastojci životinjskog porekla, što je jedan od najvažnijih preduslova za upotrebu po šerijatskim propisima za pripadnike islamske veroispovesti. Gosti su takođe izrazili zadovoljstvo zbog činjenice da nepostoji diskriminacija u lečenju pema muslimanima, te spremnost za dalju saradnju i pružanje eventualne pomoći u svom domenu i delokrugu rada.

indeksonline.rs

Exit mobile version