Naslovna Featured Istaknuto Predstavnici SZO i danas u Novom Pazaru

Predstavnici SZO i danas u Novom Pazaru

predstavnici-szo-i-danas-u-novom-pazaru

 Predstavnici SZO Kancelarije u Srbiji i danas su boravili u NP.  Posetili su Opštu bolnicu Novi Pazar, sastali se sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem i njegovim saradnicima, te sa rukovodstvom i članovima Stručno-operatvnog tima štaba za vanredne situacije. Cilj posete bio je pogoršano stanje epidemiološke situacije u Novom Pazaru, sve veći broj novoobolelih kao i povećan broj smrtnosti zbog koronavirusa. Zaključeno je da je imunizacija jedini i pravi način u borbi protiv pandemije.

Šef Kancelarije SZO u Srbiji dr Marijan Ivanuša,  kazao je da se epidemiološka situacija kako u svetu tako i u našem regionu znatno pogoršala i poslao je jasnu poruku da je jedini spas od ove pošasti kolektivna imunizacija. On se sa svojim timom sastao i sa predstavnicima verskih zajednica, kako islamskih tako i pravoslavnih, sa kojima je takođe razgovarao o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji.

“Poseta sa predstavnicima Islamske verske zajednice bila mi je jako važna zato što se približava njihov veliki praznik Ramazan gde smo se u razgovoru složili da vernike treba uputiti na nastavak poštovanja epidemioloških mera, da izbegavaju veća okupljanja kao prethodnih Ramazana, da u velikim grupama ne obavljaju verske službe, već sve to čine u skladu sa datim merama”, kazao je dr   Ivanuša.

Gradonačelnik Nihat Biševac, koji je danas sa saradnicima ugostio predstavnike SZO, takođe je iskoristio priliku i još jednom pozvao svoje građane da se vakcinišu. “Samo kolektivnom imunizacijom možemo pobediti ovu pošast i na taj način zaštititi svoje i zdravlje svojih bližnjih”, rekao je Biševac.

“Epidemiološka situacija u Novom Pazaru je nestabilna i jako zabrinjavajuća sa tendencijom pogoršanja”, kazao je direktor novopazarskog ZZJZ dr Šefadil Spahić . On je dodao da se iz dana u dan povećava broj prvih pregleda u covid ambulantama koji premašuje cifru od dve stotine, povećava se broj hospitalizovanih i naglasio da se u periodu koji je pred nama očekuje pogoršanje epidemiološke situacije.

Dr Spahić je dodao da su predstavnici Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji , koji su ova dana boravili u Novom Pazaru, podelili dosadašnja iskustva sa predstavnicima relevantnih institucija u našem gradu i ukazali na značaj imunizacije koja je u toku , što će u velikoj meri pomoći u daljoj borbi protiv koronavirusa.

B.V.

Exit mobile version