Predstavljen i modul o bezbednosti i zaštiti građana

Prezentovan je i modul Bezbednost i zaštita građana. Ovo je poslednja u nizu javnih rasprava, koje su održane iz raznih oblasti, kako bi Novi Pazar dobio što bolji dokument kakav je Staregija razvoja grada za nerednih deset godina.

Na javnoj raspravi u okviru Strategije razvoja grada predstaveljn je I modul bezbednost i zaštita građana. Kako je istaknuto na prezentaciji delovanje lokalnog saveta za bezbednost usmereno je na zaštitu života i imovine građana, sprečavanje drugih izazova, rizika i pretnji bezbednosti. Za ostvarivanje ovih ciljeva savet je usmeren ka preventivnom delovanju. U tu svrhu je i napisana ova strategija koja treba da bude vodič kako da se dođe do što bezbednijeg i sigurnijeg grada za sve žitelje i goste Novog Pazara.

Ispred Saveta za bezbednost saobraćaja Mirsad Jusufović istakao je da je u okviru sveobuhvatnog procesa donošenja Startegije grada Novog Pazara ovo jedan od modula,kojem se najtemeljnije pristupilo.

Poslednjih nekoliko dana održane su javne rasprave iz raznih oblasti, gde su predstavljeni svi moduli koje će se naći u Strategiji razvoja grada do 2030.godine, a svi su imali prilike da daju svoje predloge I mišljenja kako bi ovaj veoma važan dokument bio što bolji I efikasniji.

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO