Predstavila se Ugostiteljska, prva srednja škola na FSM

Na Festivalu stvaralaštva mladih pokazali su se učenici Ugostiteljsko–turističke škole u Novom Pazaru. Njihovim nastupom počeo je drugi deo ove manifestcacije, predviđen za predstavljanje srednjoškolaca. S obzirom da se radi o starijim učenicima u odnosu na osnovce i publika i žiri očekuju ozbiljniji program i nastupe u narednim danima festivala.

4

Na zanimljiv način učenici su predstavili smerove i zanimanja koje nudi ova obrazovna ustanova. U jednom trenutku cela pozornica izgledala je kao restoran ili recepcija hotela. Publika je čak mogla da proba I hranu koju su pripremili učenici ove škole i uvere se u njihovo umeće i potencijale. To je značajno doprinelo da predstavljanje bude originalnije.

1

Učenici su nastup započeli folklorom, ali su svoju kreativnost pokazali recitovanjem, brojnim solo nastupima i glumom. Zapažen je bio i mini film koji nosi naziv selfi, a koji govori o problemima, druženju, ali i uopšte o životu mladih okupiranih društvenim mrežama. Učenici su izveli i deo komada “Koštana”, a u kategoriji modernog pleas nastupili su članovi plesne grupe.

3

Sandzakhaber

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO