Naslovna Sandžak Novi Pazar Predškolci sa svojim nanama u obdaništu

Predškolci sa svojim nanama u obdaništu

Sa namerom da mališanima približe tradicionalne vrednosti, i upoznaju ih sa, pomalo zaboravljenim društvenim igrama pre interneta i kompjutera, vaspitačice vrtića Pčelica osmislile su jednu nesvakidašnju aktivnost. Organizovale su radionicu za predškolce i njihove nane.
 Sa recitacijom o naninoj sehari, sevdalinkama i detaljima iz prošlih vremena, ovi predškolci dočekali su svoje nane u svom vrtiću. Takvo druženje priuštile su im njihove vaspitačice, koje su zapravo na taj način ispunile želje mališana, jer, oni sami kažu da su im najlepši trenutci upravo oni koje provode sa svojim nanama.
‘’Deca sve više vremena provode uz kompjutere, video igrice u zatvorenom prostoru, a zanemaruju tradiciju. Zbog toga smo mi danas organizovali ovu radionicu, jer deca sama kažu da im je druženje sa nanama najdraže’’, kaže vspitačica u vrtiću Pčelica Bilsana Hadžić

Spoj najstarijih i najmlađih, tradicije i modernog, samo je početak zanimljivo osmišljenih i korisnih programskih sadržaja, koji u narednom periodu, kako se najavljuje, očekuju mališane ovog vrtića.

Exit mobile version