Predsjednica BNV-a glasala za fotografiju godine AA

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Jasmina Curić glasala je za najbolje fotografije reportera Anadolu Agency (AA) za 2021. godinu.

Curić je tokom glasanja kazala kako svaka od fotografija koje su se našle u najužem izboru govori više nego hiljadu reči. Istakla je da su fotoreporteri AA radom na terenu i umećem dali nemerljiv doprinos da se o istini iz ratnih područja, i tamo gde su muslimani tlačeni, daleko čuje i da čitav svet sazna kakav se teror čini.

U kategoriji “Vest”, Curić je glasala za fotografiju “Nerazmerna sila”, autora Amera Shallodija. Na fotografiji je prikazana sva brutalost i okrutnost izraelskih vojnika, koji su tukli i uhapsili desetogodišnje palestinsko dete.

U kategoriji “Život”, Curić se odlučila za fotografiju “Suze radosnice”, a na kojoj je 75-godišnja Nadime Demirbas koja drži plišanog medu, kojeg je dobila kao poklon tokom bajramske podele za seosku decu u turskoj provinciji Kars u julu ove godine, a nakon što je zatražila da i ona s djecom dobije poklon.

Predsednica BNV, u kategoriji “Sport” glasala je za fotografiju autorke Sebnem Coskun, nastalu u Antaliji, a na kojoj višestruka turska rekorderka Sahika Ercumen, koja dok roni sa ženama koje se bore protiv raka, nosi u ruci ružičasti til, u cilju podizanja svesti o raku dojke.

AA/A.N.

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO