Predbajramsko druženje članica Udruženja saveza gluvih i nagluvih Novi Pazar

 Povodom predstojećih bajramskih praznika Udruženje gluvih i nagluvih u saradnji sa Udruženjem pazarskih hanuma, organizovalo je radionicu na kojoj su članice ručno izrađivale nakit. Dobile su i skromne poklone od humanih ljudi.

“Ja se nadam da će ovo biti jedan podstrek za članice da im ovo ne bude samo hobi već da svoje znanje i umeće u izradi nakita bude i korisno tako što ga mogu prodavati i novac iskoristiti za ono što im treba kada se druže ovde”, kazala je sekretarka Udruženja saveza gluvih i nagluvih Amela Alivodić i zahvalila na srdačnoj pomoći “Pazarskim hanumama” koje su se pridružile radionici kao i donatorima koji su obezbedili skromne poklone za članice.

Jedna od pokretača ove radionice, poznata sugrađanka Manja Ćorović, donirala je članicama Udruženja gluvih i nagluvih stari nakit od kojeg su one same ručno pravile novi i izrazila je zadovoljstvo što je uvek u prilici da se druži sa njima i učestvuje često u njihovim aktivnostima.

Članica Udruženja pazarskih hanuma Mubera Zećirović donela je jedan broj naslova ljubavne poezije koje je njen prijatelj, pesnik Ramo Hasanović iz Šapca poslao za Udruženje gluvih i nagluvih .

Skromne poklone članice su dobile i od gošće Sadije Rešović koja je u Novi Pazar došla iz Nemačke i poželela da ovaj dan provede sa njima.

Ispred Udruženja gluvih i nagluvih, sekretarka Amela Alivodić, poželela je svim sugrađanima koji slave Bajram da ga provedu i zdravlju, sreći i blagostanju sa svojim najmilijima.

B.V.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO