Poznati alžirski haker Hamza Bendelladj osuđen na smrt vešanjem!

Poznati alžirski haker Bendelladj Hamza (27), jedan od onih koji je zadao najviše problema SAD osuđen je na smrt od strane američkog suda. Uhvaćen na Tajlandu 2013 godine, nakon potrage od strane Interpola, sajber aktivista se pridružio eksluzivnom klubu 10 najtraženijh na svijetu i izručen je SAD, gdje ga je poslednja kazna presjekla kao nož.

Među podvizima mladog hakera, što ga svrstava u red najpoznatijih svjetskih varalica, je da je uspio ući u mejl 217 banaka i hakovati njihove mejl adrese, te tako ukrasti 4 milijarde dolara. Tu ogromnu sumu on je podijelio na nekoliko humanitarnih organizacija u Africi kao i palestinskim NVO-ima kojima je donirao oko 280 miliona dolara.

Hamza Bendelladj je takođe hakovao 8000 francuskih web stranica, Ministarstva spoljnih poslova evropskih država, provaljujući u bezbjedonosni sistem za izdvanje viza i dodijeljujući tako vize nekolicini alžirskih mladića.

Kao Robin Hud interneta, njegova blistava karijera oduzima dah. Njegovo najznačajnije djelo svakako ostaje preuzimanje stranice izraelske vlade, koje mu je omogućilo da palestincima daje informacije i vrijedne izvještaje. Zbog ovog sajber napada izbezumljene izraelske vlasti ponudile su svojim hakerima najnovije komputerske sisteme u zamjenu za njihovu intervenciju u Vašingtonu da se podignu najteže optužbe protiv njega.

Izvor:Balkanbreakingnews.com

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO