Naslovna Featured Istaknuto Poznat spisak svih prijavljenih za javne tužioce

Poznat spisak svih prijavljenih za javne tužioce

poznat-spisak-svih-prijavljenih-za-javne-tuzioce

BEOGRAD – Na oglas Državnog veća tužilaca (DVT) za izbor Tužioca za organizovani kriminal na mandat od šest godina prijavili su se pored aktuelnog tužioca Mladena Nenadića i dva advokata Dragana Obrenović i Veselin Stanković.
Nenadić je pre ove funkcije takođe bio advokat.

Za Višeg javnog tužioca u Beogradu, koje zastupa najveći broj predmeta u Srbiji protiv izvršilaca teških krivičnih dela, prijavilo se pet kandidata, od kojih trojica dolaze iz tužilaštva, a dvojica iz advokature.

U pitanju su aktuelni Apelacioni javni tužilac Tomislav Kilibarda, zamenik Višeg javnog tužioca u Beogradu Nenad Stefanović, Prvi osnovni javni tužilac u Beogradu Ljubivoje Đorđević, kao i Dušan Marković i Bojan Petrović, rečeno je Tanjugu u DVT.

Za ostalih 48 šefova osnovnih i viših javnih tužilaštava DVT-u je stiglo više od 100 kandidacionih prijava, osoba mahom iz tužilačke branše.

Javni tužioci biće birani na mandat od šest godina, a na funcije bi trebalo da stupe od 1. januara 2022. godine.

Prijave za Prvog osnovnog javnog tužioca u Beogradu podneli su aktuelni tužilac Ljubivoje Đorđević, Osnovni javni tužilac u Mladenovcu Ivan Konatar, Osnovni javni tužilac u Novom Sadu Dejan Rakonić i zamenik Višeg javnog tužioca u Beogradu Nenad Stefanović.

Aktuelni tužilac Drugog osnovnog javnog tužilaštva Nebojša Popović ponovo se prijavio na tu funkciju pored Dejana Rakonića i Nenada Stefanovića.

Za Trećeg osnovnog javnog tužioca prijavili su se aktuelni tužilac Boris Pavlović i Nenad Stefanović.

Za šefa Višeg javnog tužioca u Valjevu prijavili su se Vukašin Vujičić, Snežana Jovanović, Dragana Obradović i Zoran Obradović, a za istu funkciju u Smederevu prijavljeno je čak 16 kandidata.

To su: Antić Zoran, Vujanović Porubović Leposava, Vucković Radoslav, Galjak Nikolić Marija, Damnjanović Ivka, Živadinović Rastko, Konatar Ivan, Kuzmanović Aleksandar, Milojević Olivera, Milošević Dragana, Mladenović Vesna, Mrkić Saša, Petrović Bojan, Popovic Dragana, Rakonic Dejan i Cvetkovic Aleksandar.

Za Višeg javnog tužioca u Zrenjaninu konkurisali su Đuran Zoran, Zoric Siniša i Jovanov Jovan, a za istu funkciju u Somboru prijavio se samo Zoran Divjak.

Za Višeg javnog tužioca u Sremskoj Mitrovici prijave su podneli Mahovac Đorđe i Nikolić Vladimir, a za Višeg javnog tužioca u Subotici prijavio se samo Krkelić Miroslav.

Za šabačko Više javno tužilaštvo konkurisali su Dragojević Rade, Milutinović Milan, Nedeljković Svetlana, Obradović Zoran i Petković Slavoljub.

Dve prijave su stigle za Višeg javnog tužioca i Kragujevcu od Veljković Dejana i Petrović Bojana, a za istu funkciju u Jagodini prijavilo se šest osoba.

To su Branković Ljubiša, Vučković Radoslav, Jovanović Miša, Makariev Marina, Mitić Snežana i Stanojlović Mirjana.

Za Višeg javnog tužioca u Kruševcu prijavu je podneo Petrović Bratislav, za istu funkciju u Kraljevu Đordević Milan i Protić Sanja, a u Čačku Zarić Ivan i Jovanović Snežana.

Vujičić Vukašin, Mrvić Milena i Filimonović Radisav prijavili su se za Višeg javnog tužioca u Novom Pazaru dok su Mitić Borica, Stanković Veselin i Šarković Dimitrijević Jelena prijave podneli za Višeg javnog tužioca u Nišu.

Za Višeg javnog tužioca u Vranju prijavila se Danijela Trajković, za istu funkciju u u Leskovcu prijavili su se Zlatanović Janković Ljiljana i Stanković Veselin.

Božinović Dragan i Branković Ksenija kandidati su za Višeg javnog tužioca u Negotinu, a Bošković Jelena, Milenković Mikica i Šarković Dimitrijević Jelena za Višeg javnog tužioca u Prokuplju.

Za Osnovnog javnog tužioca u Obrenovcu prijavu je podnela Danijela Sinđelić, a za istu funkciju u lazarevcu prijave su podneli Milorad Gajić i Ivana Stojiljković.

Za šefa Osnovnog javnog tužilaštva u Ubu prijavili su se Vujičić Vukašin, Miljanić Milena, Rundić Petar, Simić Aleksandra i Stević Đuro.

Za Osnovnog javnog tužioca u Smederevu prijave su podneli Galjak Nikolić Marija, Damnjanović Ivka, Milošević Aleksandar, Petrović Bojan, Popović Dragana, Rundić Petar i Cvetković Aleksandar.

Za Osnovnog javnog tužioca u Novom Sadu podneto je 10 prijava. Prijave su podneli: Bogic Marić Ksenija, Vukosavljević Rajko, Jakšić Dejan, Karlavaris Tatjana, Kaćanski Radivoj, Knežević Milan, Konatar Ivan, Mastilović Dragan, Mićić Milan, i Nikolić Vladimir.

Za Osnovnog javnog tužioca u Bačkoj palanci prijave su podneli Vukosavljević Rajko, Vulić Ana Marija, Knežević Milan, Krstic Predrag i Mastilović Dragan, dok su Vujin Mladen, Vukosavljević Rajko, Mastilović Dragan i Stojiljković Ivana kandidati za Osnovnog javnog tužioca u Zrenjaninu.

Za istu funkicju u Kikindi prijavili su se Vlajkov Svetlana i Miljanović Marko, a za šefa Osnovnog javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici prijave su podneli Vukosavljević Rajko, Radmanović Grozdanić Nada i Stojiljković Ivana.

Za šefa Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici prijavili su se Mastilović Dragan i Panić Miletić Livija, za istu funkciju u Senti prijavili su se Gašović Mirko i Simin Tamara, a u Kragujevcu Raković Slobodanka i Petrović Bojan.

Za Osnovnog javnog tužioca u Aranđelovcu konkurisali su Ivanović Zoran, Petrović Bojan i Rundić Petar, a za istu funkciju u Jagodini prijavili su se Petrović Nenad, Simić Staša, Todorović Marjan, Filipović Goran i Cvetković Aleksandar.

Makariev Marina, Mitić Snežana i Nikolic M. Vesna prijavile su se za osnovnog javnog tužioca u Paraćinu, a za istu funkciju u Kruševcu prijave su podneli Jovanović Dragan, Milenković Dejan, Perović Nataša i Filipović Ivan.

Za Osnovnog javnog tužioca u Raški prijavila se Rosić Dragica, za istu funkcij uu Gornjem Milanovcu Veljović Milena, a za Novi Pazar su konkurisali Arifović Edis

Bakić Samir, Dedeić Muhedin i Elesković Jasmina.

Dimitrijević Marko i Nikolic M. Vesna prijavuili su se za osnovnog javnog tužioca u Užicu, a za istu funkciju u Požegi prijave su podneli Bošković Stevan, Vučković Vladimir, Ćurčić Jelena i Škrbić Slađana.

Za Osnovnog javnog tužioca u Požarevcu konkurisali su Vasić Ljubiša, Dubajić Snežana, Nikolic M. Vesna, Petrović Bojan i Rundić Petar.

Za istu funkciju u Velikom Gradištu konkurisao je Milojković Saša, u Vladičinom Hanu Nikolić Dragan i Stankovic Veselin, a u Leskovcu Bogdanović Slaviša, Stanković Veselin, Cvetanović Renata i Šarkovic Dimitrijević Jelena.

Za šefa Osnovnog javnog tužioca u Lebanu konkurisali su Stanković Veselin i Sučević Jelena.

Na ovim izborima pored Tužioca za organizovani kriminal i Višeg Javnog tužioca u Beogradu biraju se šefovi za još 18 viših i 30 osnovnih javnih tužilaštava.

Prema Zakonu o javnom tužilaštvu, javnog tužioca na predlog Vlade, bira Narodna skupština na period od šest godina i on može biti ponovo biran.

Vlada predlaže Narodnoj skupštini jednog ili više kandidata za izbor na funkciju javnog tužioca sa liste kandidata koju je utvrdilo DVT.

Državno veće tužilaca dostavlja Vladi listu jednog ili više kandidata za izbor na funkciju javnog tužioca.

U slučaju da DVT predloži Vladi samo jednog kandidata, Vlada može vratiti predlog DVT, kaže Zakon.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version