Pozadina sukoba u Pazaru: Inspektori hapsili rođake tužioca

NOVI PAZAR – Već više od nedelju dana traju spekulacije o razlozima sukoba u Novom Pazaru, koji je nakon ranjavanja N. B. kulminirao sukobom između zamenika višeg javnog tužioca Edisa Arifovića i dvojice novopazarskih inspektora Emira H. i Ediba G. Arifović je tada uputio teške reči na račun inspektora, koji su kasnije udaljeni sa posla, a sada isplivavaju i novi detalji u vezi sa tim slučajem. Naime, inspektori novopazarske policije učestvovali su u dve akcije u kojima je zaplenjena izvesna količina droge i kad su uhapšeni Arifovićev sestrić i šurak, saznaje portal Nova.rs

Novi Pazar su sredinom decembra potresle dve pucnjave u roku od tri dana, a koje su mogle biti sprečene jer su, prema informacijama našeg portala iz novopazarske policije, dvojica suspendovanih inspektora upozoravala svoje nadređene da se to može dogoditi. Navodno, nekoliko dana ranije muškarac je pretio na javnom mestu N. B., koji je nekoliko dana kasnije upucan, ali ga je tužilac, nakon saslušanja, pustio na slobodu i nije mu odredio zadržavanje.

Od pucnjava koje su potresle ovaj grad, sve više detalja izlazi na videlo široj javnosti. Nova.rs već je pisala da je zamenik višeg javnog tužioca u Novom Pazaru Edis Arifović ušao u sukob sa dvojicom suspendovanih inspektora, odmah nakon druge pucnjave, te da ih je tužilac napao zbog toga što su navodno u kafani sedeli sa kriminalcem. Nakon toga, naš portal je objavio poslednju akciju suspendovanih inspektora, kada je kod člana kriminalne grupe Vlatka Tojagića, zaplenjeno 1,2 kilograma kokaina, ali i krivične prijave koje su navodno podnete protiv Arifovića.

Sada isplivavaju novi detalji. Naime, Emir H. i Edib G. učestvovali su u akciji kada su “pala” dva člana Arifovićeve šire porodice zbog droge.

U prvoj akciji, sredinom aprila 2017. godine uhapšen je Nusret A., navodno šurak odnosno ženin brat Edisa Arifovića. zbog sumnje da je dilovao drogu. Naime, u Nusretovom automobilu “bmw” u Dubrovačkoj ulici u Novom Pazaru, inspektori su na zadnjem sedištu pronašli 1,5 kilograma marihuane.

Desetak dana kasnije, Nusret je priznao krivicu i sklopio sporazum sa Višim javnim tužilaštvom, na osnovu kojeg je pravosnažno osuđen na četiri godine i sedam meseci zatvora.

“On je, posle hapšenja i istrage, pred Tužilaštvom priznao da je kanabis, ukupne težine 1.496 grama, nabavio i držao radi dalje prodaje zbog čega mu je utvrđena kazna zatvora u trajanju od četiri godine i pet meseci zatvora”, kazao je tada portparol tužilaštva.

On je dodao da su još dva meseca zatvora dodata zbog toga što je krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga izvršio dok je bio na uslovnom otpustu.

“Zbog toga mu je uslovna osuda zbog kršenja javnog reda i mira opozvana, pa je pravosnažno osuđen na četiri godine i sedam meseci zatvora i biće upućen na izdržavanje kazne”, objasnio je tada portparol.

Novopazarski inspektori, slučajno ili ne, učestvovali su i u akciji hapšenja Abdulrahmana Ć., navodno sestrinog sina Edisa Arifovića. Kod njega su, sredinom septembra prošle godine, prilikom pretresa, pronašli dvadesetak tableta psihoaktivne droge ekstazi, nešto ekstazija u prahu, kao i oko 25 grama “spida”. Abdulrahmanu je tada određeno zadržavanje, a potom i produžen pritvor do 30 dana. Prema informacijama našeg portala, krivični postupak je u toku.

NovaS

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO