Povratak Marka Ilića

Krilni košarkaš Marko Ilić pojačao je tim Novog Pazara, sa kojim je u sezoni 2017/18 sa druge pozicije izborio plasman u elitnu Košarkašku ligu Srbije (KLS).

Tridesetogodišnji Ilić, koji je visok 203 centimetra, tada je za Pazar na 24 drugoligaške utakmice prosečno beležio skoro 15 poena, nešto više od pet skokova i 1,5 asistenciju.

On je tokom karijere igrao i za Mladost iz Zemuna, Partizan, Vizuru, beogradski Radnički, litvansku Džukiju, OKK Beograd, Smederevo, Tamiš, francuske klubove Nord Ardeš i Ažan, dok je prethodni angažman imao u ekipi Mladosti iz Smederevske Palanke.

Ilić je u dresu srugoligaša Mladosti prošle sezone ostvario prosek od 13,5 poena, uz gotovo šest skokova i dve asistencije.

Osim doskorašnjeg trenera Vršca Darka Kostića, Pazarci su tokom leta angažovali beka Stefana Adžića, takođe iz Vršca, te spoljnog igrača Kajrana Meklura i krilnog centra Simiona Kartera iz SAD.

Saradnju s klubom produžili su bekovi Aleksej Nešović i Altin Islamović, kao i centar Asmir Numanović.

Novopazarci su planirali da 17. avgusta počnu pripreme za predstojeću sezonu u KLS, koja bi trebalo da startuje 26. septembra.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO