Povodom fotografije devojčice ispred Kovid bolnice u Novom Pazaru oglasila se i medicinska sestra

NOVI PAZAR – Povodom fotografije devojčice koja prima infuziju ispred novopazarske bolnice oglasila se Muamera Turković, medicinska sestra na dečijem odeljenju.

“Dragi prijatelji, poštovani građani Novog Pazara

Povodom fotografije trinaestogodišnje devojčice koja prima terapiju ispred Dečijeg odeljenja Opšte bolnice Novi Pazar koja je deljena uz zlonamerne komentare, imam moralnu obavezu i želju da razjasnim nastanak pomenute fotografije.

Ja sam Muamera Turković, medicinska sestra na dečijem odeljenju opšte bolnice, i požrtvovano radim 27 godina, i fotografisana sam u obaveznoj opremi na svom radnom zadatku sa pacijentkinjom i njenom majkom.

Bila sam u smeni kada se devojčica u pratnji oca i majke javila sa tegobama pri disanju, odmah je pregledana, određena teralija, urađen test na COVID detetu i majci, izmerena saturacija i organizovan hitan trasport u bolnicu u Kraljevu.


Dete je imalo napad gušenja i učestali kašalj. Zamolilo me je ,,mogu li ovde,,? Uz dozvolu doktorke prihvatila sam da terapiju dam ispred odeljenja da se detetu olaksaju tegobe.Odmah sam plasirala venski put, dala terapiju po nalogu doktorke. Dosao je sanitet za 20 min. Zbog zla koje nas je zadesilo i manjka osoblja, nisam cekala da se zove druga sestra jer je bio vec kraj moje smene….istog momenta sam pola u pratnji deteta.

Taj trenutak je ovekovečen sa neke od susednih zgrada od strane lica koja nisu bila upućena u dešavanja (a i nisu bila dobronamerna).

Majka deteta je primetila da su snimali sve to i obavestila me je tek u ambulanti u Kraljevu dok smo čekali doktora. Zadovoljna nasom reakcijom i pomoći koja je pružena njenom detetu kao i da je spremna da potvrdi sve ovo što sam napisala.

Došla sam jutros u 02 i 30 iz trasporta . Predala dete i majku ocu deteta jer je vraćeno uz per os terapiju.

S obzirom da sam i danas radila, a došla sam oko tri ujutru kući , nisam imala vremena da reagujem do sada i kažem pravu istinu.

Moram biti iskrena da nisam očekivala zlonamerno deljenje i komentare na društvenim mrežama i javnim glasilima.

Apelujem na javnost da pruži podršku medicinskom osoblju kao i DA neproverenim fotografijama ne unosi paniku među građane.

P.S. Ovo je istina a sve ostalo su glasine. Ako sam bilo šta pogrešila, spremna sam Da snosim odgovornost” – napisala je Muamera Turković.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO