Naslovna Sandžak Novi Pazar Potvrđena presuda Ivanu Mitoviću za smrt Ernada Bakana! Osuđen na godinu i...

Potvrđena presuda Ivanu Mitoviću za smrt Ernada Bakana! Osuđen na godinu i pet meseci zatvora

potvrdjena-presuda-ivanu-mitovicu-za-smrt-ernada-bakana!-osudjen-na-godinu-i-pet-meseci-zatvora

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Trećeg osnovnog suda kojom je Ivan Mitrović (23) osuđen na godinu i pet meseci zatvora zbog toga što je na pešačkom prelazu automobilom udario i usmrtio studenta iz Novog Pazara Ernada Bakana (19).

Taj sud je odbio žalbu Trećeg osnovnog tužilaštva, pa je potvrđivanjem prvostepene presude kojom je Mitrović proglašen krivim za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora, ona postala pravnosnažna.

Inače, branilac okrivljenog nije se žalio na provstepenu presudu.

Otac preminulog mladića Mirsat Bakan kratko nam je rekao da “više ne vidi svrhu da bilo šta komentariše”, a ranije je izjavio da je porodica nezadovoljna visinom kazne.

“Čitava Srbija je videla snimak kojom brzinom i koliko bahato je vozio i udario mog sina na pešačkom prelazu. Ovom presudom nikako nije zadovoljena pravda”, rekao je nakon prvostepene presude, izražavajući nadu da će Apelacioni sud preinačiti kaznu.

Ivanu Mitroviću se sudilo od januara 2021. godine, na osnovu optužnice koju je Treće osnovno tužilaštvo podiglo sredinom oktobra 2020. godine.

On je 4. marta 2019. godine automobilom udario Ernada Bakana dok je na pešačkom prelazu prelazio Ulicu cara Dušana u Zemunu.

Bakan je bio brucoš na Visokoj zdravstvenoj školi, a od zadobijenih povreda preminuo je dva dana kasnije.

Smrt Bakana uznemirila je javnost u Novom Pazaru, porodica nastradalog mladića negodovala je što su istraga i suđenje trajali dugo, a potom i visinom izrečene kazne, javlja Radio Sto Plus.

Exit mobile version