Potresno – Snimak sa ulica Gaze: Eksplozije, uništene zgrade, oblaci prašine i panika

Kamerman Anadolu Agency (AA) uspio je snimiti izraelski napad na Gazu, u kojem je u potpunosti uništena jedna stambena zgrada

Izraelski vojnici zahtijevali su evakuaciju zgrade, koja se nalazi u centru grada, a pripada porodici Hashim.  Zgrada je gotovo u potpunosti srušena, a oblaci dima i prašine preplavili su gotovo cijelo naselje.
Nakon napada, na mjesto napada stigle su ekipe hitne pomoći i vatrogasci.

Zbog jačine napada, Palestinci, a i predstavnici medija, dugo nisu mogli prići bliže zgradi. U napadima izraelske artiljerije na pogranična naselja na istoku Gaze poginulo je četvero djece i povrijeđeno je 14 osoba.

Glasnogovornik Ministarstva zdravstva Esref al-Kudra je, u izjavi za AA, kazao da izraelska artiljerija nastavlja sa snažnim kopnenim napadima na istoku Gaze. On je otkrio da su svi poginuli u napadu djeca, od kojih je dvoje braće.

Kudra je podsjetio da je u kopnenim napadima Izraela, koji su počeli jučer, poginulo ukupno 39, te da je povrijeđeno 410 osoba. On je istakao da je u 12 dana, koliko traju izraelski napadi, ukupno smrtno stradalo 279 osoba, od kojih 66 djece i 27 žena, dodavši da je povrijeđeno najmanje 2.210 osoba.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO