Naslovna Sandžak Novi Pazar Potredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić obišao MOSI

Potredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić obišao MOSI

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić, obišao je borilišta na 51.MOSI.

Ministar Ljajić nije krio zadovoljstvo ambijentom na Rekreacionom centru, ocenivši igre veoma uspešnim, i kako je naglasio 51.MOSI su poput male Olimpijade.

„ Ovde je rezultat u potpuno drugom planu,najvažnije je da igre protiču na najbolji mogući način, bez ikakvih primedbi svih učesnika, incidenata. Mislim da je Novi Pazar još jednom pokazao da je grad gostoprimstva, da je sposoban da organizuje i ovakve manifestacije sa preko 2000 učesnika. U krizi u kojoj se cela zemlja nalazi, to nije nimalo jednostavno i ovo je zaista veliki poduhvat. Mi smo dugo bili na stanovištu da MOSI treba odložiti upravo zbog ekonomske i finansijske situacije,ali na kraju se ispostavilo da je to bio pravi potez, da je ovo bila dobra odluka. Na kraju krajeva, druženje omladine iz 29 gradova i opština iz tri države, na najbolji način potvrđuje ispravnost odluke, da uprkos svemu 51. MOSI protiču i završavaju se na najbolji mogući način, kazao je Ljajić.

Na pitanje, kakve ga uspomene vežu za MOSI, potpredsednik Vlade Srbije, nam je otkrio.

„ Kada su igre poslednji put održane u Novom Pazaru, 1977. godine, imao sam 13 godina i najveći deo vremena sam provodio na rukometnom terenu. Bukvalno sam dolazio u osam ujutru, a odlazio kući naveče. Pratio sam sva dešavanja, od Rekreacionog centra do Gradskog stadiona, to mi je bilo nešto kao dečaku veoma interesantno. Prvi put toliko ljudi na jednom mestu, izgledalo mi je kao neka vrsta male Olimpijade“.

Exit mobile version